Accell Group

Aantal pagina s: 2
PERSBERICHT

Accell Group verwacht meer winst en splitst aandelen

Heerenveen, 17 november 2004 - Accell Group N.V. stelt haar winstverwachting naar boven bij. Voor geheel 2004 wordt nu uitgegaan van een stijging van de winst per aandeel van tenminste 30% ten opzichte van 2003. Belangrijkste redenen voor deze bijstelling zijn de goede verkopen in de afgelopen maanden van zowel fietsen, fietsonderdelen als fitness produkten in de hogere segmenten en de positieve bijdrage van de in de eerste helft van dit jaar overgenomen bedrijven. Om de verhandelbaarheid van het aandeel Accell Group te vergroten wordt een aandelensplitsing voorgesteld. René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: We zijn uiteraard tevreden over de ontwikkeling van onze resultaten in deze tijden. De uitgebreide aandacht voor het 100-jarig jubileum van Batavus en de toegenomen verkopen van de Sparta ION, een fiets met elektrische trapondersteuning, hebben hieraan een extra positieve impuls gegeven. Duidelijk is dat de terughoudendheid bij de consumentenbestedingen voorlopig nog zal aanhouden. De vooruitzichten voor de komende maanden zijn voor Accell Group evenwel goed. In september en oktober zijn de nieuwe fietscollecties voor het volgend seizoen aan de vakhandel gepresenteerd. De nieuwe modellen zijn positief ontvangen. Bij fietsonderdelen blijft de omzet groeien en is de integratie van de in de eerste helft van dit jaar overgenomen bedrijven Juncker en Van Buuren & Co in volle gang. Bij fitness is ook een fors aantal nieuwe produkten in de markt gezet en wordt gewerkt aan de integratie van het in augustus overgenomen merk Bremshey.
Aandelensplitsing 2:5
In de afgelopen jaren is het handelsvolume van het aandeel Accell Group gestaag toegenomen. Ook de koers van het aandeel is de laatste jaren sterk gestegen en noteert inmiddels boven de 30. Om de verhandelbaarheid te vergroten zal in een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), worden voorgesteld de aandelen te splitsen in de verhouding 2 op 5. Naar verwachting kan de splitsing, na goedkeuring van de aandeelhouders, nog in december worden geëffectueerd. Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van2 fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen, fietsaccessoires en fitness apparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.
Accell Group is in omzet de grootste fietsgroep van Europa. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden. / / / / / / /
Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.: René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur Tel.: (+31) 0513-638701
Website: www.accell-group.com