Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerkerveen - vrouw gewond bij bromfietsongeval
Publicatiedatum: 17-11-2004

Een 68-jarige vrouw uit Nijkerkerveen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een bromfietsongeval op de Van Dijkhuizenstraat in haar woonplaats. Het slachtoffer reed kort voor één uur 's middags over straat en kwam door nog onbekende oorzaak te vallen. De vrouw zou naar eigen zeggen even het bewustzijn hebben verloren. Ze is ter observatie overgebracht naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Drankgebruik wordt door de politie uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 17-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei verkeerscontroles gehouden. Het VHT controleerde op diverse wegen in Ede, Wekerom en Otterlo. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Een bromfietscontrole op de Bovenbuurtweg in Ede bracht dinsdag gedurende de ochtend maar liefst twaalf opgevoerde brommers aan het licht. De controle duurde van kwart over zeven tot tien uur. Ruim veertig bromfietsers werden gecontroleerd.

- Op de Hakselseweg in Ede werden gedurende de ochtenduren 83 bonnen uitgedeeld. Dat was voor het rijden over trottoirs, het negeren van een verbod om linksaf te slaan, negeren van rood licht bij de spoorwegovergang. De controle was toegespitst op (brom)fiets verkeer.
- Tussen tien en twaalf uur werd gecontroleerd op de Wekeromseweg in Ede. Daarbij werd speciaal aandacht besteed aan snelheid en gordel- en helmgebruik. De controle leverde vier bekeuringen op: twee voor het niet dragen van autogordels, één voor het rijden zonder helm en één voor het gebruik van een onjuiste kentekenplaat. Snelheidsovertreders werden niet aangetroffen.

- Eenzelfde controle werd gehouden op de Frankeneng in Ede. Dat gebeurde tussen half één en kwart voor twee. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld: één wegens overschrijding van de maximum snelheid en vier wegens het niet voldoen aan de gordelplicht.
- Bij een snelheidscontrole op de N224 in Ede werden tussen kwart over drie en kwart over negen 's avonds 99 hardrijders gesnapt. In dat tijdsbestek passeerden ruim 4200 bestuurders de radar.
- Bij een snelheidscontrole op de Lunterseweg in Ede werden 27 hardrijders geflitst. Dat gebeurde tussen half vier en tien over negen. In die periode passeerden ruim 3000 bestuurders de radar. Bij de controle werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 105 km/u terwijl 80 daar de limiet is.

- Op de Lage Valkseweg in Wekerom liepen tussen kwart over drie en kwart over negen 51 hardrijders tegen de lamp. Bij de controle passeerden ruim 1700 bestuurders. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- Op de Edeseweg, eveneens in Wekerom, werden bij een snelheidscontrole 28 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Tussen half vier en kwart over negen passeerden daar 1160 bestuurders de controlepost. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 130 km/u. Op de Edeseweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.
- In Otterlo werd tussen drie uur en negen uur 's avonds op de Harskamperweg een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 3100 gecontroleerde bestuurders reden er 126 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606