Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 17-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Inbreker naast bed

AMERSFOORT Op dinsdag 16 november zag een bewoner een ongenode gast naast zijn bed staan.

Rond 20.00 uur lag een 52-jarige man uit Amersfoort in zijn slaapkamer van zijn woning aan de Louis Armstrongstraat te slapen. Hij werd wakker van een harde klap en zag vervolgens een man naast zijn bed staan. Toen de bewoner iets tegen de verdachte zei, vloog deze naar buiten door hetzelfde raam waardoor hij naar binnen was geklommen. Hij had nog niets kunnen stelen, maar had bij het naar binnen klimmen iets omgestoten, wat kennelijk de klap had veroorzaakt.

Politiemensen hebben een aangifte opgenomen en de bewoner beveiligingsadvies gegeven voor het hang- en sluitwerk van zijn woning.

Valse aangifte

(Zie nieuwsberichten district Eemland zuid d.d. 25-09-04: Berovingen)

AMERSFOORT De politie maakt tegen het slachtoffer van een gewelddadige beroving proces-verbaal op.

Op 24 september deed een 22-jarige man Amersfoort aangifte van een diefstal met geweld. Hij verklaarde daarin op die dag rond 20.00 uur in de Meridiaantunnel te hebben geschuild voor de regen. Daarbij was hij van zijn tas met gsm beroofd en was hij in zijn gezicht geslagen.

Uit het politie-onderzoek dat volgde, bleken veel dingen in de verklaring van de Amersfoorter niet te kloppen. Daarom werd hij op dinsdag 16 november aanvullend gehoord. Daarbij gaf hij aan valse aangifte te hebben gedaan en inmiddels van zijn verzekering een nieuwe gsm te hebben gekregen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte en van oplichting van de verzekering.

Geslotenverklaring

HOOGLANDERVEEN De politie heeft op dinsdag 16 november van 07.30 uur tot 08.30 uur een controle op de naleving van de geslotenverklaring op de Brenninkmeijerlaan uitgevoerd. Elf bestuurders negeerden de geslotenverklaring en kregen een bekeuring van 45,-.