RARITAN COMPUTER EUROPE BV

Oplossing voor rommelige computers met nieuwe KVM-switches

Oplossing voor rommelige computers met nieuwe KVM-switches van Raritan

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Nederland, November 17/PRNewswire/ --


- SwitchMan(R) USB en SwitchMan Cable Plus besparen werknemers computerruimte en geld met mogelijkheid tot gedeelde apparatuur.

Raritan Computer, Inc. - Raritan Computer Europe B.V., een toonaangevende leverancier van KVM (keyboard, video, muis)-apparatuur en serverbeheer op afstand, kondigde vandaag aan dat het drie nieuwe modellen aan zijn SwitchMan(R) productlijn heeft toegevoegd die kleine bedrijven en consumenten helpen om de computerapparatuur die op hun bureau staat, beter te beheren.

Kantoren raken overvol omdat er steeds meer pc-accessoires bijkomen en omdat werknemers nieuwe pc's kopen maar tegelijkertijd hun oudere pc's laten staan omdat die waardevolle gegevens en programma's bevatten. Vele thuiskantoren hebben meerdere pc's en meerdere toetsenborden, muizen, luidsprekers, maar ook een printer, scanner, digitale camera, een PDA docking station en een externe harddisk.

Met de nieuwe kleine en compacte SwitchMan USB KVM-switch van Raritan, kunnen gebruikers ruimte en geld besparen door tot vier computers te besturen met één enkel toetsenbord, beeldscherm en muisconsole - evenals de randapparatuur zoals printers, digitale camera's, iPOD's(R), scanners en externe drives. Bovendien laat het meerdere gebruikers toe de randapparatuur te delen.

Met SwitchMan USB kunnen kantoorbedienden aangesloten computers - waaronder pc's en Apple(R) Macintosh(R) werkstations - en USB (Universal Serial Bus 2.0 en 1.0) randapparatuur besturen door gebruik te maken van de knoppen op de switch of door de sneltoetsen op het toetsenbord te gebruiken. Bovendien is het dankzij SwitchMan mogelijk dat meerdere computers een microfoon en één stel luidsprekers delen. SwitchMan USB is verkrijgbaar in twee basismodellen die twee en vier pc's en USB-toestellen ondersteunen.

Vandaag werd ook de SwitchMan Cable Plus (SW2-CP) switch voorgesteld die één van de goedkoopste manieren is om twee pc's (of Mac werkstations) te besturen van op één enkele PS/2 console. De SwitchMan Cable Plus heeft de afmetingen van een spel kaarten en verbindt twee pc's met zijn geïntegreerde KVM-kabels.

'We zijn uitgegaan van de bewezen KVM-switching technologie en hebben zijn beheermogelijkheden uitgebreid naar de populairste USB-gebaseerde pc's en ultrasnelle randapparatuur die vandaag beschikbaar zijn, zoals videocamera's, iPod's en digitale camera's,' zei Peter Suriani, Director of Product Management bij Raritan Computer. 'Gebruikers kunnen gemakkelijk meerdere computers en apparatuur besturen zonder dat ze hiervoor verschillende toetsenborden, muizen, beeldschermen en luidsprekers moeten aankopen. SwitchMan zorgt er ook voor dat werknemers in kleine kantoren met verschillende soorten servers en werkstations, de randapparatuur en audioapparatuur kunnen delen.'

Het is heel gemakkelijk te installeren en uiterst gebruiksvriendelijk; gebruikers hoeven enkel het USB-toetsenbord, de USB-muis en het VGA-beeldscherm en andere USB-apparatuur in de SwitchMan USB in te pluggen. Beide SwitchMan USB-modellen kunnen horizontaal of verticaal op het bureau geïnstalleerd worden en worden geleverd met twee extra KVM-kabels voor een superieure kwaliteit en beeldresolutie. Er is geen software-installatie of configuratie verreist. Mac-gebruikers hebben een optionele adapter nodig.

De drie SwitchMan-modellen (SW2-USB, SW4-USB en SW2-CP) zijn wereldwijd verkrijgbaar en worden met alle nodige accessoires geleverd zodat het op enkele minuten kan opgestart worden. Bijkomende productinformatie is terug te vinden op Raritan.nl.

Over Raritan Computer

Raritan Computer Europe B.V., gevestigd in Capelle aan den IJssel, Nederland, is een toonaangevende leverancier van IT infrastructuur beheeroplossingen voor beveiligde toegang, controle en beheer van servers en andere IT-apparaten in datacentra en satellietkantoren. De producten van Raritan worden gebruikt om miljoenen servers te controleren en te beheren in meer dan 50.000 datacentra, computer testlabs, en andere sites over de hele wereld. Van kleinere bedrijven tot grote ondernemingen, de volledige Raritan-lijn van compatibele en schaalbare digitale en analoge KVM, seriële console, en remote connectiviteit producten biedt IT-professionals de meest betrouwbare, flexibele en veilige oplossingen om IT-uitrusting te beheren, terwijl ze de bedrijfsproductiviteit verbetert. Raritan werd opgericht in 1985 en kende al 19 opeenvolgende jaren een winstgevende groei en technische innovatie. Raritan heeft 32 kantoren en zijn producten worden verdeeld in 76 landen. Bijkomende informatie over het bedrijf is terug te vinden op Raritan.nl.

Alle merken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.raritan.nl

Source: Raritan Computer, Inc

Media Contact: Robert-Jan van Espelo European Marketing Manager van Raritan Computer Europe B.V., +31-10-284-4056, robertjan@raritan.com

17 nov 04 09:04