Gemeente Westerveld

17-11-2004
Tarieven begraafplaatsen gewijzigd

De tarieven voor het begraven op de begraafplaatsen in de gemeente worden herzien. De bedragen gaan meer aansluiten bij de werkelijke kosten.
Zo zullen bijvoorbeeld de kosten van het begraven voor volgend jaar hetzelfde blijven. Het bedrag voor het recht op een graf, waaruit de kosten van het onderhoud moeten worden betaald, wordt wel verhoogd.

Tarieventabel
De gemeente kent een verordening lijkbezorgingsrechten die van toepassing is voor het begraven op de begraafplaatsen in de gemeente. Bij de verordening hoort een tarieventabel waarin onder andere de bedragen zijn opgenomen voor het recht voor een bepaald aantal jaren op een graf, een urnengraf of een urnennis op een van de begraafplaatsen. Ook zijn in de tarieventabel bedragen opgenomen voor het begraven en het bijzetten van een urn in een graf of in een nis.

Verhoging
Voor 2005 wordt voorgesteld om de tarieven met gemiddeld 19% te verhogen. Hierdoor zullen volgend jaar naar verwachting de kosten van de begraafplaatsen voor 60% worden gedekt door de opbrengsten van de lijkbezorgingsrechten. De gemeenteraad heeft echter besloten dat het dekkingspercentage op termijn moet worden opgetrokken naar circa 85%. Dit betekent dat in de komende jaren de tarieven nog zullen stijgen.