Gemeente Westerveld

17-11-2004
Tarieven marktgelden omhoog

Het college stelt de gemeenteraad voor om de tarieven van de marktgelden voor volgend jaar te verhogen met 25%. De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat de marktgelden kostendekkend moeten worden. Daarvoor is deze verhoging noodzakelijk. Kostendekkend
De raad vindt dat de marktgelden op termijn kostendekkend moeten worden. Een eerste aanzet daartoe is het terugdringen van de kosten. Zo wordt met ingang van 1 januari 2005 de organisatie rond de jaarmarkten in Dwingeloo geprivatiseerd. Daarnaast is het noodzakelijk dat ook de tarieven die de gemeente bij de standhouders in rekening brengt, worden verhoogd.

Tarieven

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om de tarieven van de marktgelden te verhogen met 25%. Als de raad hiermee instemt, zal de verhoging ingaan per 2005. Het te betalen bedrag voor een marktkraam op een weekmarkt met een lengte van 8 meter, komt daarmee per kwartaal op een bedrag van ⬠98,64. Door deze maatregelen zullen de kosten van de markten in 2005 voor 70% door de opbrengsten worden gedekt. Voor 2006 en 2007 zullen naast het verder terugdringen van de kosten, de tarieven zodanig worden aangepast dat respectievelijk een dekking van 85% en 100% wordt gerealiseerd.