Den Haag, 17 november 2004

Aanvullende vragen van de leden van Dijken en Smits (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

over de aanvraag- en bezwaarprocedure bij een hoog persoonlijk kilometerbudget en restkilometers Valys

* Herinnert u zich onze vragen en uw antwoorden over de aanvraag- en bezwaarprocedure hoog persoonlijk kilometer budget Valys d.d. 12 oktober 2004?

* Kunt u aangeven welke concrete bepalingen over afhandelingtermijnen er zijn opgenomen in het prestatiecontract met Argonaut?

* Onder welke omstandigheden met betrekking tot de doorlooptijden kan er sprake zijn van ontbinding van het contract met Argonaut of een korting op de prestatievergoeding aan Argonaut?

* Wie is er verantwoordelijk voor de controle op de naleving van de prestatieafspraken met Argonaut?

* Hoe kan het dat de Partij van de Arbeid regelmatig en ook zeer recent klachten krijgt over de nog steeds bestaande doorlooptijden na aanvraag van een hoog persoonlijk kilometerbudget en de lange telefonische wachttijden?

* Hoe kan het dat wij nog steeds klachten ontvangen over hoorzittingen die buiten de eigen regio worden georganiseerd?

* Welke omstandigheden kunnen er toe leiden dat Valysgebruikers hun geld niet terug krijgen?

* Bent u ervan op de hoogte dat - tenzij de PvdA-motie tijdig wordt uitgevoerd - mensen met een handicap op 1 januari 2005 een nieuw persoonlijk kilometerbudget (pkb) krijgen?

* Onderkent u dat een groot aantal mensen niet het hen toegekende budget voor 2004 zal kunnen gebruiken?

* Welke afspraak heeft u met Valys over de restkilometers die binnen het systeem overblijven? Wordt Valys betaald voor het gebudgetteerde aantal kilometers of voor het aantal kilometers waarvoor zij daadwerkelijk vervoer heeft verzorgd?

* Hoe groot verwacht u dat het totale restant Valys-kilometers zal zijn aan het eind van dit jaar? Wilt u bevorderen dat dit restant mee gaat naar het volgende jaar? Zo ja, welke (structurele) maatregelen wilt u hiervoor treffen?