Ingezonden persbericht

Rode peper in je neus blijkt goed tegen verstopping

AMSTERDAM, 20041117 -- De peper is in opmars en staat op het punt om definitief onze keuken te verlaten. De smaakmaker wordt al door de politie ingezet in de vorm van pepperspray, maar is inmiddels ook voor meer vredelievende doeleinden omarmd. De nieuwste toepassing is de Sinus Buster: een op peper gebaseerde spray die neusklachten sterk verminderd.


Naar schatting kampt vijf tot tien procent van de Nederlandse bevolking met chronische neusklachten in de vorm van een verstopte neus, een loopneus of niesbuien. Gangbare sprays (zoals een corticosteroide spray) kunnen deze klachten vaak niet verhelpen. De Sinus Buster is een natuurlijke spray op basis van peperextracten die je vrijer laat ademen door de neus, en een verzachtende invloed heeft op het hoofd.

De basis van de Sinus Buster is de stof capsaisine die in rode pepers wordt aangetroffen. Deze stof wordt al jaren door de geneesmiddelenindustrie ingezet om klachten variërend van ontstekingpijnen tot migraine aan te pakken.

De ironie wil dat de heilzame werking van het peperextract bij toeval werd ontdekt door een Amerikaanse zelfverdedigingsinstructeur bij een demonstratie met pepperspray. De bijtende stof bleek ondanks zijn hevig tranende ogen een verrassend effect te hebben op de chronische migraine waar de man aan leed.

In de Verenigde Staten is de Sinus Buster inmiddels een groot succes en nu is de spray ook in Nederland verkrijgbaar.

De Sinus Buster bevat een mix van de werkzame stof uit de pepers, met toevoeging van onder andere eucalyptusolie, rozemarijn en gel van de aloë vera-plant. Experimenten met de pepermolen zijn dus niet nodig: de zwarte en witte peperkorrels werken niet.




Ingezonden persbericht