Ingezonden persbericht

Literair tijdschrift Met Andere Zinnen

GRONINGEN, 20041115 -- Jonge literaire organisatie Met Andere Zinnen organiseert schrijfwedstrijd in aanloop naar eerste nummer van gelijknamig literair blad.


Het nieuwe literaire blad voor jong Nederland en Vlaanderen, Met Andere Zinnen, is geboren uit een voelbaar gemis. Geen gebrek aan literaire bladen, niet aan schrijvende jongeren, maar wel aan een overtuigende combinatie van de twee. Er bestaat aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens geen blad voor jonge schrijvers dat er een consequente blik overheen werpt. Met Andere Zinnen wil deze leemte zichtbaar maken en vervolgens opvullen, en heeft voor haar project reeds de enthousiaste steun ontvangen van: ABC2004, cultuurcentrum deSingel, de Universiteit Antwerpen, dwars (studentenblad UA) en De Krant (studentenblad VUB).

Om de aandacht van zoveel mogelijk jongeren te trekken, organiseert de groep Met Andere Zinnen een schrijfwedstrijd proza en poëzie voor jongeren van 17 tot 27 jaar, gejureerd door een keur aan getalenteerde Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Het deelnemende werk dient vóór 25 december in attachment te worden verstuurd naar onderstaand mailadres. Voor een gedetailleerd reglement, zie www.metanderezinnen.com.
De laureaten, afzonderlijk gekozen voor proza en poëzie, worden op 18 februari op een literaire avond (locatie t.b.a.) bekendgemaakt. Naast een mooie geldprijs winnen zij een plaatsje in het eerste nummer van Met Andere Zinnen, dat op deze avond zal worden voorgesteld.

Met dit concours, met het blad Met Andere Zinnen, en met andere toekomstige activiteiten wil de organisatie Met Andere Zinnen vrij spel creëren voor een internationaal podium voor schrijvende jongelingen, waar literaire kruisbestuiving en degenkruising vanzelfsprekend zijn. Elke vorm van dogmatisme wordt afgewezen; Met Andere Zinnen laat zich niet vastnagelen aan gammele hokjes in het literaire veld. Wat telt is oorspronkelijkheid, persoonlijkheid en kwaliteit!

Redactie:

Mathias Debruyn
Wouter de Vries
Ewald Peters
Geert Van der Hallen
Sofie Van Dyck
Thijs van Nimwegen

Website: www.metanderezinnen.com (info omtrent magazine, wedstrijd, jury, reglement)

Contact en wedstrijddeelname: maz@metanderezinnen.com



Ingezonden persbericht