NOVA

17 november 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Executie in Falluja
De beelden van het doodschieten van een gewonde Iraakse strijder door een Amerikaanse marinier worden keer op keer herhaald door Arabische nieuwszenders. Het is een kwestie geworden omdat er een camera bij was en het optreden van de marinier in strijd lijkt met alle regels van het oorlogsrecht. Maar dat je als militair in zo'n situatie door het lint gaat, lijkt niet verwonderlijk.

Cheb Khaled
Tot nu toe bemoeide Cheb Khaled, één van de belangrijkste zangers van Noord-Afrika en nu ook ster in Nederland, zich vrijwel nooit met politiek. Maar na de moord op Theo van Gogh vindt hij dat hij niet zich langer afzijdig kan houden. In een interview met NOVA veroordeelt Khaled het moslimextremisme en roept hij de Marokkaanse gemeenschap in Nederland op zich te keren tegen geweld.

Nieuwe roman Wim Kayzer
Journalist Wim Kayzer laat na jaren weer van zich horen. Deze keer met de roman 'De Waarnemer'. Hij heeft ruim vier jaar over het boek gedaan. De thema's god, angst, de dood en het geheugen spelen in de roman een belangrijke rol. In de studio een gesprek met Wim Kayzer.

Den Haag Vandaag: godslastering
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil het artikel over smalende godslastering uit het wetboek van strafrecht schrappen, omdat er genoeg mogelijkheden zijn om iedereen te beschermen tegen belediging. In de Haagse studio reageert Lousewies van der Laan (D66).

Presentatie: Paul Witteman en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.