Gemeente Delft

Op woensdag 17 november ondertekenen de gemeente Delft en de Shanghai Tuaiyan Property Company Ltd. een overeenkomst voor uitgifte van een perceel grond op bedrijventerrein Ypenburgse Poort in Delft. Op de ruim 3000 m² grond ontwikkelt de Chinese koper een bouwplan voor een hotel, dat zich richt op Chinese bezoekers.

Nadat verschillende partijen eind september jl. overeenstemming hebben bereikt over de uitgangspunten voor het bouwplan wordt nu de grondovereenkomst getekend. Het bouwplan is naar een ontwerp van MIII Architecten uit Rijswijk.

De bestemming van de grond past binnen het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde Uitgiftebeleid Ypenburgse Poort. Ypenburgse Poort is een gemeentelijk bedrijventerrein voor deels commerciële en deels recreatieve doeleinden. Het grenst direct aan de A13 en aan natuur- en recreatiegebied Delftse Hout. In het plan is ook ruimte voor een hotel opgenomen. Primair richt het hotel zich op Chinese zakenmensen. Daarnaast kunnen ook toeristen terecht. Het hotel zal 70 kamers tellen en voorziet onder andere in congres en -vergaderruimtes en een Chinees restaurant.

Wethouder C. Baljé (o.a. economische zaken) ondertekent namens de gemeente de overeenkomst en directeur Chun Zhe Zhang ondertekent namens Shanghai Tuaiyan Property Company Ltd. de overeenkomst.



Gemeente Delft