2e persbericht van woensdag 17 november 2004

Eindhoven 17-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Overlast veroorzakende jeugd opgepakt

In het stadsdeel Tongelre zijn vanaf het begin van deze maand vier jongens variërend in de leeftijd van 12 tot 16 jaar oud opgepakt. De groep bezorgde bewoners van de woonwijk de Doornakkers in het stadsdeel Tongelre de nodige overlast. Ze pleegde vernielingen, stichtte brandjes, en mishandelde en beledigde buurtbewoners. Ook pleegde de groep diefstallen en insluipingen in woningen. De jongste verdachte is door justitie in bewaring gesteld en verblijft nog steeds in een huis van bewaring. Een van de jongens is na zijn in verzekering stelling met speciale voorwaarden naar huis gestuurd. De anderen hebben allemaal een aantal dagen op het politiebureau doorgebracht en zijn voorgeleid geweest aan de rechter commissaris. De politie heeft inmiddels drie openlijke geweldplegingen, twee insluipingen in woningen en drie bromfietsdiefstallen opgelost. Ook hebben de kinderen misdrijven bekend waarvan door de slachtoffers nog geen aangifte is gedaan bij de politie. De politie gaat door met het onderzoek en sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Woensdagmorgen rond 6.00 uur is op het Stationsplein een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een oplettende passant zag dat de man bezig was om een fiets te stelen en waarschuwde de politie. De agenten konden de man direct daarna aanhouden. Hij was in het bezit van de gestolen fiets en in zijn jaszak zat ook nog een frontje van een autoradio. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Steunfraude

Tegen een 37-jarige inwoner van de gemeente Helmond is proces-verbaal opgemaakt terzake steunfraude. De man heeft in de periode 2002 inkomsten gehad uit werkzaamheden die niet bekend waren gemaakt bij de gemeente. Hierdoor is de gemeente benadeeld voor een bedrag van 9000 euro.

Valkenswaard: Veroorzaker verkeersongeval rijdt door

Woensdagmorgen rond 7.45 uur is op de Maastrichterweg een 17-jarige jongen uit Valkenswaard gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed met zijn brommer op het fietspad van de Maastrichterweg. Hij werd aangereden door vermoedelijk een snorfietser die hem op datzelfde pad tegemoet kwam. Het slachtoffer liep een beenbreuk op en belandde in een droge sloot. De veroorzaker is na het ongeval doorgereden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Geldrop gebracht.

Veldhoven: Getuige inbraak krijgt klap van inbrekers

Een man van 19 jaar uit Eindhoven die woensdagmorgen om 5.00 uur getuige was van een inbraak in een winkel aan de Kromstraat, is door een inbreker geslagen. Hij zag twee inbrekers bij de winkel door een kapotte voordeurruit naar buiten komen. Eén van de twee gaf de man een klap tegen zijn hoofd. De twee inbrekers stapten in een zwarte Volkswagen Golf en reden met hoge snelheid weg. Het is nog niet bekend wat de dieven hebben buit gemaakt.

Budel: Verkeersongeval

Een man van 34 uit Beerse is woensdagmorgen rond 5.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Randweg-Oost in Budel. Een truck met oplegger, bestuurd door een man van 40 uit Bocholt, wilde achteruit een oprit inrijden. De man uit Beerse zag dit te laat en hij reed met zijn auto tegen de oplegger. Het slachtoffer is met hoofd- en beenletsel naar het ziekenhuis in Weert gebracht.

Heeze: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Heeze op Strabrecht een groene Volkswagen Transporter met het kenteken VP-DJ-59 gestolen.