NISB

Heel Nederland danst... bent u er één van?

Van Pieterburen tot Maastricht en van Arnhem tot Den Haag verzamelen zich grote groepen mensen, ja zelfs in de Tweede Kamer zijn staatssecretaris Ross, politici en ambtenaren er klaar voor! Op 18 november om 11.15 uur wordt een recordpoging gedaan. Gezamenlijk wordt geprobeerd om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel 'de meeste mensen die dezelfde dans uitvoeren'.

Voor wie?
Voor iedereen die wil laten zien dat bewegen voor hem of haar, voor ons allemaal belangrijk is of gewoon wil deelnemen aan een ludieke actie. Scholen, bedrijven, gemeenten, sportscholen, zorginstellingen en andere organisaties kunnen meedoen. Niet alleen wordt op hetzelfde moment gedanst (18 november om 11.15 uur), ook dansen alle deelnemers op hetzelfde nummer: 'Reset your brain' van Soulvation en doet iedereen dezelfde dansbeweging, de FLASH!-move. Aanmelden kan via www.heelnederlanddanst.nl.

Waarom meedansen?
Jaarlijks overlijden 8.000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van te weinig bewegen. Gebrek aan beweging is naast slechte voeding en roken de grootste risicofactor voor het ontstaan van ziekten. Aangetoond is dat overgewicht en te weinig bewegen kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, depressie en chronische aandoeningen. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt bovendien de kwaliteit van leven en kan zelfs de duur van het leven verlengen. Ook klachten als gevolg van werk kunnen door sport en bewegen worden voorkomen en genezen. Veel bewegen zorgt bovendien voor minder stress en een betere slaap. Het is tijd om in beweging te komen, te beginnen op 18 november!

NISB
Initiatiefnemer voor deze actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Niet alleen viert NISB haar vijfjarig bestaan, de organisatie vindt het belangrijk dat iedereen meer bewust wordt van het grote belang van sport en bewegen en hiernaar gaat handelen. NISB is in 2003 in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne FLASH! gestart om Nederlanders aan te zetten tot een actieve leefstijl.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Noot voor de redactie,