BMG NEDERLAND

Heel Nederland danst

18 november 2004, 11.15 uur. Van Pieterburen tot Maastricht en van Arnhem tot Den Haag hebben grote groepen mensen zich verzameld. In aula s van scholen, in bedrijfskantines, in bejaardencentra, op marktpleinen,zelfs in de hal van de 2e Kamer zijn ambtenaren, politici en pers er klaar voor.

In Den Haag vult het swingende Reset your brain van Soulvation de ruimtes. Hier geeft staatssecretaris Ross samen met Tweede Kamer voorzitter Weisglas, NISB-directeur Andre van Schaveren en judoka en zilveren medaille winnares Edith Bosch, het startschot. De aanwezigen komen in beweging. Eerst aarzelend, maar dan als vanzelf bewegen de heupen mee op de FLASH!-move. Ook in de rest van het land staat de radio aan en gaan de voeten van de vloer. Heel Nederland danst: een bijzonder moment.

Overdreven?
Nee! Want dit zijn de feiten:
Nederlanders bewegen steeds minder
Er is daardoor een aantoonbare gezondheidsachterstand Jaarlijks overlijden 8.000 mensen vroegtijdig door gebrek aan beweging
Weinig of geen beweging leidt, in combinatie met overgewicht, vaak tot ernstige ziektes
Te weinig mensen doen er ook daadwerkelijk iets aan. Tijd voor actie!

Soulvation
Zet de knop om en kom in beweging! Reset your brain. De bandleden van Soulvation hebben geheel belangeloos het nummer Reset your brain ter beschikking gesteld om de actie onder de aandacht te brengen. Ze vinden een gezonde leefstijl en beweging belangrijk. Wij van soulvation vinden dat het tijd wordt om onze brain eens met z' n allen te resetten.
Kom van die bank af, beweeg, dans, werk het luie zweet uit je lichaam en leef langer. Wanneer je zoals wij onregelmatig leeft, lange dagen in de studio en on stage maakt is het ontzettend belangrijk om je body regelmatig te laten bewegen. Dansen is onze core business en we merken zelf dat deze vorm van bewegen of een andere vorm van sport je er echt beter uit laat zien en vooral ok laat voelen.
So!! RESET YOUR BRAIN and MOVE!

Guinness Book of Records
De actie is tevens een poging om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel: de meeste mensen die gelijktijdig aan het dansen zijn. Het huidige wereldrecord staat op 196.569 mensen die in Canada tegelijkertijd de Hokey-cokey dansten.

Initiatief
Heel Nederland danst is een initiatief in het kader van het vijfjarig jubileum van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de landelijke campagne FLASH! uitvoert om Nederlanders aan te zetten tot een actieve leefstijl.

Noot voor de redactie