Gemeente Son en Breugel


Nieuwkomersavond op 18 november

Welkomst serenade voor nieuwe inwoners van Son en Breugel In het gemeentehuis van Son en Breugel wordt elk jaar een speciale avond georganiseerd voor alle nieuwe inwoners. Ruim 200 uitnodigingen zijn dit jaar verstuurd. Op donderdagavond 18 november worden de gasten om 20.00 uur verwelkomd door burgemeester Gaillard die zelf ook nieuwkomer in de gemeente is.

Ook worden zij "digitaal" rondgeleid door de gemeente. Daarna staan het 40 mannen tellende koor "Zang en Vriendschap beneden in de hal klaar om de nieuwkomers een welkomst serenade te brengen.

Met dit muzikale optreden begint het info rmelegedeeltevandeavond. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de gasten langs de verschillende "informatie stands" lopen. Daar staan ambtenaren, college- en raadsleden klaar om vragen te beantwoorden. De avond eindigt om ongeveer 22.00 uur.

7^e keer

Het is alweer de zevende keer dat de gemeente Son en Breugel een Nieuwkomersavonnd organiseert. Uit een enquête, die vorig jaar onder de gasten is gehouden, blijkt dat de kers-verse inwoners het initiatief van de gemeente zeer op prijs stellen. De opkomst in de afgelopen zes jaar is steeds hoog geweest.