Gemeente Dordrecht

DONDERDAG 18 CHOCOVEMBER: CHOCOSHOCK!

De geleerde Linnaeus wist het toen hij de boom 'Theobroma' noemde, letterlijk: voedsel der goden. Liefhebbers van chocolademelk, een reep, chocoladeletter of een bonbon weten het ook: wat is heerlijker dan deze exotische lekkernij? Aztekenleider Moctezuma dronk vóór hij zijn harem betrad een drank van cacaobonen, vanille, pigment en peper. Dit intrigeerde de Spanjaarden zo dat ze de drank meenamen naar Europa. Gelukkig maar, op donderdag 18 november laten wij u deze geurende godendrank proeven in de Kunstkerk.

Cacao heeft een stimulerende werking op lichaam en geest. Heel wat groten der Aarde staken hun liefde voor chocolade niet onder stoelen of banken. Er zijn romans verschenen, kunstwerken en zelfs films gemaakt. Ook inspiratie nodig? Laat uw zintuigen prikkelen, kom naar deze charmante Avond voor Liefhebbers met veel wetenswaardigheden.


* Kunsthistorica en psychologe Jacqueline Visser-Westerbrink geeft een lezing die de vele facetten van de relatie tussen chocolade en kunst bloot legt
* Onze kok die speciaal voor deze avond receptuur ontwikkelt, laat u een culinair hoogstandje proeven...
* Bovendien kunt u een culinair hoogstandje zien! Zangeressen Pink en Britney hebben al van dit theatertoetje gesnoept* onder het motto: wat je van ver haalt is lekker*!

De toegang voor deze bijzondere Avond voor Liefhebbers bedraagt ¤ 25,- per persoon, de deuren gaan om 18.00 uur open. Om teleurstelling te voorkomen graag vóór 9 november reserveren via e-mail of telefoon.

Reserveren via kunstkerk@dordrecht.nl
Tel: 078-639 85 55
Museumstraat 65

Meer informatie: www.kunstkerkdordrecht.nl