Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

SENTERNOVEM



Bedrijven Noord-Brabant maken kennis met regionale HBO

Bedrijven in de provincie Noord-Brabant gaan op donderdag 18 november 2004 gesprekken voeren met een aantal technische hogescholen om kennis te maken en mogelijkheden voor samenwerking in innovatie te bespreken. Om onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten beter af te stemmen op de vraag, stimuleert het Ministerie van Economische Zaken samenwerking tussen bedrijven en kennisstellingen. Mochten uit deze kennismaking ideeën voortkomen voor nieuwe en innovatieve projecten, dan zijn er mogelijk ook subsidies beschikbaar.

Kennismarkt HBO-MKB
Deze verkenningen voor een mogelijke samenwerking vinden plaats tijdens de Kennismarkt HBO-MKB, een initiatief van de Stichting Innovatie Alliantie (SIA)1 en het Ministerie van Economische Zaken. De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 19.30 uur op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Daarbij zullen ook de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), AVANS Hogeschool (Den Bosch, Tilburg en Breda) en de Design Academy aanwezig zijn.

12) Technische sector
De bijeenkomst is vooral interessant voor de zogenaamde zelfproducerende bedrijven werkzaam in de technische sector of bedrijven die bezig zijn met nieuwe producten. Regionale kennisinstellingen hebben belangrijke kennis en ervaring die ondernemers kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk dat ondernemers weten wat kennisinstellingen kunnen leveren, en omgekeerd dat kennisinstellingen weten wat ondernemers nodig hebben. Dit kan op allerlei gebieden, van techniek en innovatiestrategie tot marketing en personeelsmanagement.

Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten
Ideeën voor toekomstige R&D-projecten kunnen voor subsidie in aanmerking komen in het kader van Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten. (Momenteel is hiervan de vierde tender open en sluit op 3 december aanstaande (18.00 uur), per tender is EUR 25 miljoen beschikbaar).

Aanmelding
Op de website www.senter.nl/kennismarkt kunnen bedrijven zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Na aanmelding worden er voor de bedrijven twee persoonlijke gesprekken ingepland; een gesprek met een lector technologie en een gesprek met een lector bedrijfskunde.


1 De Stichting Innovatie Alliantie (SIA) bestaat uit MKB-Nederland, Syntens, TNO en de HBO-raad.

SenterNovem is een agentschap van is van het Ministerie van Economische Zaken en is ontstaan uit een fusie tussen Senter en Novem. SenterNovem voert beleid uit voor verschillende overheden op het gebied van innovatie, energie & klimaat en milieu & leefomgeving en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid. Meer informatie zie www.senternovem.nl.


---