Gemeente Hoogezand-Sappemeer


Vrijwilligersdag' op 18 november in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand, 9 november 2004. Persbericht 2004/099.

Op donderdag 18 november gaat Hoogezand-Sappemeer de jaarlijkse Vrijwilligersdag op feestelijke wijze vieren en wordt voor het eerst 'Het Lokale Compliment' uitgereikt. De viering vindt van 19.30-22.30 uur plaats in wijkcentrum De Kern in Hoogezand. Het gemeentebestuur van Hoogezand-Sappemeer wil op deze manier het vrijwilligerswerk nog eens onder de aandacht brengen en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Vrijwilligerswerk
In Nederland is naar schatting bijna een kwart van de bevolking actief als vrijwilliger. Dit bekent dat in de gemeente Hoogezand-Sappemeer zo'n zesduizend inwoners zich inzetten voor het vrijwilligerswerk. Gemiddeld besteden vrijwilligers hieraan vijf uur per week. Ze zijn van onschatbare waarde voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, de zorgbehoevenden en de leefbaarheid van buurt en dorp. Maar niet alleen de samenleving profiteert van de inzet van vrijwilligers, ook de vrijwilligers zelf hebben er baat bij door de eigen kwaliteiten in te zetten en te ontwikkelen, leuk en zinvol bezig te zijn, nieuwe contacten te leggen of naast het werk een nieuwe uitdaging vinden.

Het Lokale Compliment
De inzet van vrijwilligers is op zichzelf al een groot compliment waard. Om het vrijwilligerswerk nog extra aan te moedigen wordt voor het eerst in Hoogezand-Sappemeer 'Het Lokale Compliment' uitgereikt. Het Lokale Compliment is een prijs voor vrijwilligersorganisaties die opvallen doordat ze inspirerend en een voorbeeld zijn voor anderen. Bovendien sluiten de prijswinnaars het beste aan bij het thema van dit jaar: "MeerWaarde! Wat levert vrijwillige inzet u op? Het Lokale Compliment is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met de gemeente Hoogezand-Sappemeer en het Lokaal Steunpunt Vrijwilligers.

Programma
Wethouder M. Stiekema-Zweep opent de feestelijke bijeenkomst. Burgemeester M. Salet reikt namens de jury de prijzen uit voor 'Het Lokale Compliment'. De theatergroep 'De Heidedoosjes' gaat de gasten trakteren op cabaret en muziek. En er is een informatiemarkt over het vrijwilligerswerk.