MEDIA REPUBLIC - VODAFONE

Nederlandse artiesten richten mobiele televisiezender op

Geproduceerd door Media Republic en mogelijk gemaakt door Vodafone

Amsterdam, 11 november 2004 - Media Republic en Vodafone Nederland hebben met een groep bekende Nederlanders een mobiele televisiezender opgericht. 2GOTV zendt dagelijks uit op mobiel via Vodafone live! UMTS en op de 2GOTV-website. Het is hiermee de eerste dagelijkse zender die speciaal is geproduceerd voor de mobiele telefoon.

2GOTV is opgebouwd uit een aantal thema's, die dagelijks worden vernieuwd met nieuwe televisie-items en 24 uur per dag te bekijken zijn op de UMTS-telefoon. De uitzendingen worden gepresenteerd door een persoonlijkheid die sterke affiniteit met het thema heeft. Zo bestaat de line-up van artiesten onder meer uit Jort Kelder (Business), Edwin Smulders (Gossip), Winston Gerschtanowitz (Cars), Martijn Oosterhuis (Fun) en Touriya Haoud (Fashion). Nieuwe artiesten en bijbehorende thema's zullen aan deze lijst worden toegevoegd.

TV kijken op mobiel

2GOTV is ontwikkeld door Media Republic in samenwerking met Vodafone. Bas Verhart, CEO en oprichter van Media Republic: 'Met 2GOTV spelen we in op de actuele behoefte van de consument aan bondige, creatieve en to-the-point tv-items. 2GOTV gaat nog een stapje verder en haalt de barrière van de vaste televisie weg. De content is beschikbaar via de mobiele telefoon en komt hiermee tegemoet aan de 24/7-entertainmentbehoefte van consumenten. Tegelijkertijd creëren we een platform met interessante mogelijkheden voor mediapartners'.

Harry Odenhoven, Head of marketing consumer van Vodafone Nederland, verklaart het succes van 2GOTV: 'UMTS, de derde generatie mobiele telefonie, is een fantastische technologie die de deuren opent voor baanbrekende concepten voor consumenten. Het concept van 2GOTV is krachtig doordat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste mogelijkheden op mobiel gebied. 2GOTV maakt voor de consument de praktische meerwaarde van de mogelijkheden van UMTS technologie in één keer duidelijk. 2GOTV is televisie op je mobiel: de beelden worden streaming - en hiermee dus direct - afgespeeld. Consumenten kunnen televisie kijken wanneer ze daar zelf behoefte aan hebben, op ieder moment van de dag. Vodafone live! UMTS introduceert daarmee een compleet nieuwe ervaring'.

Inspelen op behoeften

Winston Gerschtanowitz, mede-eigenaar van Media Republic en in de rol van televisiepresentator eveneens te zien in 2GOTV, verklaart de potentie van het concept: 'Het televisielandschap verandert. De laatste ontwikkelingen tonen dat er veel zenderinitiatieven worden ontplooid. Wij beogen op mobiel gebied wederom de toon te zetten. Van programma's geniet je al lang niet meer alleen via je traditionele televisieset en wanneer je op het juiste moment inschakelt. Met 2GOTV laten we zien wat er mogelijk is en schotelen we de enthousiaste kijker een wereld aan nieuwe ervaringen voor, telkens met de gedachte 'Anytime, Anyplace'. We maken intensief gebruik van de mogelijkheden van video, gecombineerd met content die geoptimaliseerd is voor het gebruikte platform. Persoonlijk vind ik het ook uitdagend om met nieuwe vormen van televisie maken bezig te zijn en juist door 2GOTV zijn we in staat om nieuwe tv-momenten te creëren.'

2GOTV valt samen met de lancering van Vodafone live! UMTS voor consumenten. 2GOTV maakt vernieuwende en creatieve mobiele televisie toegankelijk en heeft het aspect 'Anytime & Anyplace' hoog in het vaandel staan. Aan gebruikers wordt continu gevarieerde televisiecontent geboden. Het televisiestation wordt 18 november aanstaande geïntroduceerd tijdens een exclusieve launch party in Amsterdam, waarbij tal van prominente personen acte de présence geven. Tijdens dit feest vindt de eerste live-uitzending van 2GOTV plaats, die naderhand ook te zien is op de website www.2go.tv. Gebruikers van Vodafone live! UMTS kunnen na aankoop van een UMTS-telefoon ook direct genieten van het mobiele televisiekanaal. 2GOTV is standaard beschikbaar via het menu van Vodafone live! UMTS. Uitzendingen zijn met een vertraging ook te volgen via de website www.2go.tv. Voor het bekijken van 2GOTV betaalt de gebruiker Euro 0,25 voor 10 minuten kijken.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.

Vodafone live! UMTS is de 'next step' op weg naar een multimediale toekomst. Met Vodafone live! UMTS is een hele nieuwe reeks diensten beschikbaar zoals videotelefonie, video-downloads van films (b.v. Bridget Jones 2), downloaden van muziekclips in cd-kwaliteit, nieuwe 3D-games en er is de mogelijkheid om 20 tv-zenders (b.v. CNN) op je mobieltje te bekijken. Met de recente introductie van een uitgebreide serie leuke en stijlvolle nieuwe telefoons en met eerder genoemde nieuwe mogelijkheden opent Vodafone live! UMTS een volledig nieuwe wereld van communicatie en entertainment op je mobiele telefoon.

Over Media Republic

Media Republic bedenkt crossmedia concepten voor diverse mediabedrijven en adverteerders. Door een combinatie van verschillende media, zoals games, mobiele services, televisie en internet worden consumenten op een nieuwe manier benaderd. Media Republic realiseert haar projecten met een groep van meer dan 105 creatieve toptalenten, met technische know how en een uitgebreid business netwerk. Meer informatie is te vinden op www.mediarepublic.com.