TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-11-2004

Televisie
Van meidengroep tot musical
Uitzending donderdag 18 november
Nederland 2 - 19.55 uur

Kijkje achter schermen bij nederlandse musical

De musical 'Love Me Just A Little Bit More' verovert momenteel de Nederlandse theaters. De musical verhaalt over het wel en wee op een middelbare school en is gebaseerd op een groot aantal hits van de Dolly Dots. Dé meidengroep die in de tachtiger jaren furore maakte en hit na hit scoorde. Programmamaker Job Cieraad neemt de kijker donderdag 18 november mee achter de schermen van deze succesvolle productie in het programma VAN MEIDENGROEP TOT MUSICAL.

Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Froukje de Both, die hiermee haar debuut maakt als musicalster. Samen met medehoofdrolspelers Linda Wagenmakers en Charly Lüske blaast ze de Dolly Dots-hits van toen nieuw leven in. We zien en horen hen zowel achter de schermen als op het toneel terwijl de musical tot stand komt. VAN MEIDENGROEP TOT MUSICAL is bovendien een feest der herkenning door fragmenten van de originele liedjes uit de tachtiger jaren én een uniek interview met de 'echte' Dolly Dots over toen en nu!

Dat Aad Ouburg niet alleen producent is, maar ook fan sinds het eerste uur steekt hij niet onder stoelen of banken. Met veel enthousiasme, goede herinneringen en een plakboek vol foto's is hij met deze musical een nieuwe weg ingeslagen op entertainmentgebied.