Gemeente Leiden

Wethouder Geertsema presenteert cd-rom registratie bezittingen

Aanstaande donderdag 18 november om 16.00 uur presenteert veiligheidswethouder Geertsema een gratis cd-rom voor de registratie van bezittingen. Met behulp van deze veiligheidscd-rom kunnen gebruikers een overzicht van hun bezittingen, eventueel aangevuld met een foto, opslaan. Na een inbraak of vermissing kunnen zij bij de verzekeringsmaatschappij en politie aantonen welke bezittingen zijn gestolen. De cd-rom kan steeds met nieuwe gegevens bijgewerkt worden.

Politie Hollands-Midden heeft de cd-rom samen met het Beheersinstituut Woningcriminaliteit ontwikkeld. Daarna is de cd-rom met behulp van het project Wessie de Wijkinbreker met succes getest in Stadsdeel West. De cd-rom is nu gebruiksklaar en voor iedereen beschikbaar.

Vanaf vrijdag 19 november is de veiligheidscd-rom gratis af te halen bij de woningcorporaties Ons Doel, de Sleutels van Zijl en Vliet, Portaal, Stichting Huisvesting Werkende Jongeren en SLS/Wonen, bij de politie in de wijken en bij het stadhuis en het Stadsbouwhuis van de gemeente Leiden.

Uitnodiging voor de redactie (niet ter publicatie): Op donderdag 18 november, om 16.00 uur bent u van harte welkom op het stadhuis, op het balkon in het Atrium op de derde verdieping. Veiligheidswethouder Geertsema zal op verrassende wijze de cd-rom presenteren. Natuurlijk krijgt u na afloop de gratis cd-rom mee naar huis, zodat u ook uw bezittingen kunt registreren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anoesjka Hilbrands, dienst Milieu en Beheer, gemeente Leiden, tel. (071) 516 77 79


---- --