Gemeente Haarlem


16 november 2004
sector Concernstaf

305/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente Haarlem doet mee aan landelijke actie 'Heel Nederland danst'

Op 18 november om 11.15 uur geeft wethouder Pieter Barnhoorn het startsein aan medewerkers van het stadhuis van de gemeente Haarlem om mee te doen aan de landelijk actie 'Heel Nederland danst'.
Medewerkers van de gemeente Haarlem dansen mee op de FLASH-move. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de noodzaak om meer te bewegen.


Guiness Book of Records

Van Haarlem tot Maastricht verzamelen zich grote groepen mensen. Zelfs in de tweede kamer zijn ambtenaren, politici en pers er klaar voor. Er wordt geprobeerd om in het Guiness Book of Records te komen onder de noemer 'de meeste mensen die dezelfde dans uitvoeren'. En ook gemeente Haarlem doet hier aan mee.

Waarom?
jks overlijden 8000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van te weinig bewegen. Gebrek aan beweging is naast slechte voeding en roken de grootste risicofactor voor het ontstaan van ziekten.
De helft van de Nederlanders beweegt onvoldoende en daarom organiseert het NISB deze actie. Gemeente Haarlem ondersteunt de actie.

NISB
Initiatiefnemer voor deze ludieke actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Niet alleen viert NISB haar vijfjarig bestaan. NISB vindt het belangrijk dat iedereen meer bewust wordt van het grote belang van sport en bewegen en daar ook naar gaat handelen. NIUSB is in 2003 in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne FLASH! gestart om Nederlanders aan te zetten tot een actieve leefstijl.