Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 291 AdV
Datum: 16 november 2004

Friese Statenleden naar jaarconferentie regionale parlementen

De statenleden Otto van der Galiën en Ruud Fokkens zullen op 18 november aanstaande Provinciale Staten van Fryslân vertegenwoordigen op het eerste jaarcongres voor regionale parlementen uit vijftien verschillende Europese regio's. Deze conferentie van 'Hanse Passage' zal de hele dag een platform zijn voor politici uit deze parlementen. Ze zullen discussiëren over het thema: De uitbreiding van Europa - uitdagingen voor regionale economieën. Dit thema zal belicht worden vanuit een politieke, wetenschappelijke en economische hoek. Naast bestuurders uit de verschillende regio's zal ook staatssecretaris Carien van Gennip een bijdrage leveren voor deze conferentie.

Hanse Passage is een netwerk van 15 regionale parlementen uit Groot Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Polen, Letland en Nederland. Kennisuitwisseling en het uitwisselen van ervaringen moeten een impuls geven aan de ontwikkeling van de vijftien verschillende regio's.

De beide Friese statenleden zijn te bereiken via:
tel. 0614219609 (Otto van der Galiën)
tel. 0519-220809 (Ruud Fokkens)


-----------------------
Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl

---- --