Gemeente Zwolle

'Hogerhuisdebat' Zwolle 18 november

Hoe hoog willen we bouwen in Zwolle? Is de Peperbus de maat der dingen, of is de sky letterlijk the limit? Wat vindt u als Zwollenaar daarvan? En waarom? Daarover gaat het in het Hogerhuisdebat.

De gemeente houdt dit debat om nieuw beleid te kunnen bepalen op hoogbouw. We zoeken het evenwicht in een spannende confrontatie van hopelijk uiteenlopende standpunten, een beetje zoals in het debat van het Vara tv-programma op zaterdagavond.

Het Hogerhuisdebat staat onder leiding van onze gespreksleidster, mevrouw Wouke van Scherrenburg, die het achterste van uw tong tevoorschijn tovert en ervoor zorgt dat iedereen aan bod komt.

De uitkomsten van dit debat worden meegenomen in het nieuwe structuurplan dat in ontwikkeling is. Dus hebt u een uitgesproken mening over dit onderwerp, meldt u zich dan aan en maak uw standpunt kenbaar.

Wie durft?
Wilt u meepraten in het publiek? En durft u uw zegje wel te doen? Meldt u zich dan vandaag nog aan via postbus@zwolle.nl, onder vermelding van: 'Hogerhuisdebat´ Zwolle, en uw naam, adres en telefoonnummer, t.a.v. dhr. F.F.J.M. Kroese, Ontwikkeling, Ruimte & Strategie. Het Hogerhuisdebat is op 18 november van 19.30-22.30 uur in het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2.

Vertegenwoordigt u een achterban of organisatie, geeft u dit dan alstublieft aan in de mail. Het kan zijn dat u dan wordt uitgenodigd om plaats te nemen in het panel.

De debatstellingen
'Hoogbouw kan vrijwel overal, zolang het aan de stad een nieuwe kwaliteit toevoegt.'
'De trans van de Peperbus is met haar hoogte van 60 meter de maat der dingen.'
'Hoogbouw hoort alleen thuis in of om het centrum.' 'Het silhouet van de stad is prachtig en heeft geen hoogbouw nodig'.


---