Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 18 november 2004

* EVEN AFREKENEN
RIDDERKERK - Woensdagmiddag om kwart voor twee klokten surveillerende politiemensen van de Verkeerspolitie op de oostbaan van de Rijksweg A16 een 44-jarige Belg uit Ukkel in zijn auto voor een overschrijding van de daar toegestane snelheid met 83 km/uur. Bovendien droeg de man geen gordel. De Belg had de keus of contant of middels zijn creditcard 895 euro te betalen, want anders zou zijn rijbewijs worden ingenomen. De man koos voor het eerste en rekende direct af en kon daarna zijn weg vervolgen. Korte tijd later kregen de politiemensen de Belg weer in het vizier. Nu reed de man uit Ukkel 35 kilometer te hard. Ook deze rekening - 145 euro - werd door hem direct afgerekend.


* PAARD TRAPT BEROVER
HELLEVOETSLUIS - Woensdagavond omstreeks kwart over acht probeerde een onbekende man op de Amnesty Internationallaan een 22-jarige vrouw uit Hellevoetsluis te beroven. De vrouw, die op een paard reed, zag de verdachte plotseling uit de bosschages komen rennen. Vervolgens sprong de man voor het paard en trok het slachtoffer van het dier af.
Toen de vrouw op het wegdek viel, kreeg ze een mes op haar keel gezet. Onder bedreiging werd zij gesommeerd haar mobiele telefoon af te geven. Door de beroving was het paard geschrokken en raakte het dier met zijn been het gezicht van de berover. Hierop nam de dader ijlings zonder buit de benen en vluchtte in onbekende richting. De vrouw, die letsel in haar zij opliep, werd doorverwezen naar de huisarts.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Woensdagmorgen om half twaalf werd door politiepersoneel van het district Zuid op grond van de Opiumwet ingesteld in een woning in de Wijnruitstraat. In de kelderbox van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 144 planten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Tegen de 22-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.