CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN
http://www.cwinet.nl

CWI: Aantal werkzoekenden vrijwel gelijk gebleven

Eind oktober 2004 waren er 681.700 niet werkende werkzoekenden, bijna evenveel als een maand geleden. Dat is opmerkelijk omdat de afgelopen drie jaren in oktober steeds sprake was van een forse stijging. Uitgedrukt als percentage van de beroepsbevolking bedraagt het aantal nww in oktober 9%. Opvallend is de daling van het aantal werkzoekenden jonger dan 23 jaar.

Voor de meeste beroepsgroepen is de ontwikkeling ongeveer hetzelfde. Uitschieters zijn de ICT-beroepen, horecapersoneel, onderwijspersoneel en de groep geschoold montage- en installatiepersoneel, waar het aantal werkzoekenden in oktober meer dan gemiddeld is gedaald.

In de periode januari t/m oktober 2004 werden 198.350 vacatures bij CWI ingediend, dat is 21.2% meer dan in de overeenkomstige periode van 2003. Daarnaast werden nog eens 136.318 vacatures rechtstreeks door werkgevers op de vacaturesite werk.nl geplaatst.

CWI verleende in de periode januari t/m oktober van dit jaar 53.410 vergunningen voor ontslag. In de meeste gevallen ging het om bedrijfseconomische redenen (70%).