Gemeente Lisse

16-11-2004 Raadslid van de week: Guus Mesman

detail: Raadslid van de week: Guus Mesman

Naam: Guus Mesman
Leeftijd: Bijna 52 jaar
Partij: PvdA
Beroepsmatige achtergrond: Journalist bij de Haarlems Weekblad Combinatie

Drie inspirerende begrippen:

Verantwoordelijkheid
Ik vind het belangrijk iets terug te doen voor de samenleving waar ik met zoveel plezier deel van uitmaak.

Solidariteit
Je moet het samen doen in deze wereld. Daarbij moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Dan is het vanzelfsprekend dat je opkomt voor de zwakkeren in de samenleving.

Integriteit
Bij mijn politieke handelen probeer ik voor elkaar te krijgen wat in mijn ogen het beste is voor de Lissese gemeenschap, en wel zo dat ik eenieder ten alle tijden recht in de ogen kan blijven kijken.

Wie ben ik?
Ik ben een geboren en getogen Lisser. Alleen in mijn studententijd ben ik er een paar jaar tussenuit geweest, maar ik vond het best plezierig weer naar Lisse te kunnen terugkeren. Na mijn studie, geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden, ben ik via via de journalistiek ingerold. Ik ben getrouwd en heb twee dochters en een zoon.

De gemeentepolitiek
Na mijn terugkeer in Lisse ben ik me bezig gaan houden met de plaatselijke politiek. Aanvankelijk als lid van de PPR. In allerlei combinaties (PvdA, PSP, D66) ben ik toen actief geweest in de steunfractie, totdat ik in december 1986 tussentijds tot de gemeenteraad kon toetreden. Kort daarna ben ik overgestapt naar de PvdA, uit onvrede met het feit dat klein links toentertijd niet tot samenwerking kon komen.
Momenteel ben ik fractievoorzitter en ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. In al die jaren dat ik nu in de raad zit, heb ik me met een heel breed scala aan onderwerpen beziggehouden. Mijn voorliefde gaat daarbij echter uit naar ruimtelijke ordening, monumentenbeleid en kunst en cultuur. Op dit moment hebben vooral de centrumplannen mijn volle aandacht, want de uitwerking van deze plannen moet zeer zorgvuldig geschieden.