Aladdin presenteert HASP SL 6.4 voor softwarebeveiliging

Nieuwe oplossing voor bescherming, licensering en distributie van software

IJsselstein, 18 november 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, presenteert versie 6.4 van HASP SL. De nieuwste versie uit de HASP Software Digital Rights Management (DRM) serie beschikt over verbeterde kenmerken om zowel softwareontwikkelaars als service providers beter van dienst te zijn.

HASP SL 6.4 biedt maximale beveiliging van software en een flexibele licensering. Ook zorgt het voor uitbreiding van de distributie- en verkoopmogelijkheden van software. Verder kunnen onafhankelijk van de distributiemethode alle beveiliging-, licensering-, en tracking-aspecten beheerst worden. Ook stelt HASP SL 6.4 service providers in staat softwarebeveiliging toe te voegen aan hun dienstenpakket.

Voordelen softwareontwikkelaars
HASP SL 6.4 kent verschillende voordelen voor softwareontwikkelaars. Zo beschermt het ontwikkelaars tegen piraterij door het toepassen van verschillende beveiligingsmethoden, inclusief moderne encryptie, antihacking en anti-debugging technologie. Ook kunnen ontwikkelaars door het beveiligen van bepaalde sleutelonderdelen van hun applicatie, software nu op huur- of abonnementsbasis aanbieden. Daarbij hoeven zij hun (basis)applicatie, al wordt deze voor verschillende versies gebruikt, slechts één keer te beschermen. HASP SL 6.4 biedt daarbij ook de mogelijkheid om tijdens het activeren van de software door de gebruiker, applicatiespecifieke gegevens te koppelen aan de activeringscode. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de applicatie aanpassen op basis van de gegevens die bij de activeringscode horen.

Softwarebescherming door service providers
Voor het aanbieden van softwarebescherming hoeven service providers alleen éénmalig het volledige HASP SL systeem te installeren. Hiermee kunnen zij ontwikkelaars alle tools bieden om hun software te beveiligen en veilig te distribueren. De HASP Commerce Server geeft hiervoor ondersteuning aan meerdere ontwikkelaars op één server. Iedere gebruiker die inlogt op de server heeft zijn eigen beschermde omgeving in de HASP SL database. Ook is er een administratiefunctie om rekeningen bij te houden en het toegangsniveau te beheersen. Voor het laatste kent de HASP Commerce Server vier profielen of functies. Aan iedere functie kan een profiel gekoppeld worden die de toegang tot gegevens op de server bepaald.

"Softwareontwikkelaars en -distributeurs willen steeds meer. Meer real-time informatie, meer flexibiliteit bij het implementeren van licentiemodellen en meer veiligheid om piraterij te voorkomen. Dit is precies wat HASP SL 6.4 biedt", aldus Avi Barir, vice president van software DRM. "Onze focus verbetert de waardeketen voor ontwikkelaars en service providers, van het vergroten van de verkoopmogelijkheden tot het reduceren van de kosten bij de distributie van software."

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.