Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht 18-11-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Vandalen vernielen groot aantal ruiten

IJSSELSTEIN Bij de politie werd woensdag aangifte gedaan van vernieling van ruiten van in aanbouw zijnde woningen.

Medewerkers van een bouwplaats aan de Jacob van Deventerstraat ontdekten dat er 21 ruiten van de nieuw gebouwde woningen door vandalen waren ingegooid. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze vernielingen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Een bestuurder uit Nieuwegein is in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding.

De politie werd omstreeks 03.10 uur gebeld dat een automobilist een aanrijding had veroorzaakt en met zijn auto langs de vangrail op de Rijksweg A2 stond. Ter plaatse zagen agenten een voertuig op het terrein van het benzinestation ter hoogte van de afslag IJsselstein staan. De auto was beschadigd en de bestuurder lag languit over de voorstoelen. Een aantal getuigen verklaarden dat zij de bestuurder al spookrijdend vanaf de afrit zagen rijden hierbij reed hij tegen een vluchtheuvel en werd zijn auto gelanceerd en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

Op het moment dat de agenten de bestuurder wilden aanspreken roken zij een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest werd hij aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 850 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte. Omstreeks 17.15 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Houten over de Herenstraat. Voor hem reed een 71-jarige automobilist uit Nieuwegein. Op een gegeven moment sloeg de automobilist de Amensteeg in. De bromfietser had dit kennelijk te laat in de gaten en kwam in aanrijding met de auto. Hij werd met vermoedelijk een bekkenfractuur vervoerd naar het ziekenhuis.

Diefstal van wenskaarten

NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag werden twee jongens aangehouden voor diefstal van wenskaarten. Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding dat een winkeleigenaar aan de Markt twee jongens had aangehouden voor de diefstal. De winkeleigenaar had even daarvoor gezien dat het duo, van 14 en 15 jaar afkomstig oud en afkomstig uit Nieuwegein, 23 wenskaarten met een geluidje hadden gestolen en waren verdwenen. De winkelbediende ging op onderzoek uit en trof het duo in de omgeving aan. Ze werden aangehouden en door de politie gehoord. Mogelijk dat de jongens ook verantwoordelijk zijn voor eerdere diefstallen. Dit heeft de politie in onderzoek

Dieven aangehouden

HOUTEN- Op woendagavond werden 2 mannen aangehouden na een diefstal van een qaud. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat mannen met een vrachtwagen een quad hadden gestolen vanaf een terrein aan de Vestingsmuur.

De politie werd gewaarschuwd en ging poolshoogte nemen. Door verschillende agenten werd uitgekeken naar de vrachtwagen. Op een gegeven moment werd deze gezien bij een tankstation aan de Rondweg. Door de politie kon een 31-jarige man uit Heeswijk-Dinther worden aangehouden. De politie had doorgekregen dat er nog twee andere mannen in de vrachtauto hadden gezeten. In de omgeving werd uitgekeken naar deze mannen. Korte tijd later kon een 27-jarige man uit Heeswijk Dinter worden aangehouden. De derde man wist via de weilanden te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De quad kon direct na de diefstal weer retour naar de rechtmatige eigenaar.