Binnensticht, 09.35 uur

Utrecht 18-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Automobilist overleden

ODIJK Op woensdag 17 november overleed een automobilist na een ongeval.

Rond 19.45 uur reed een 72-jarige automobilist uit Bunnik over de Burgweg, komende uit de richting van de Schoudermantel en gaande in de richting van Houten. Getuigen zagen dat de automobilist in een bocht rechtdoor reed en met zijn auto in een sloot terecht kwam. Volgens hen reed hij daarbij niet hard. De getuigen kwamen het slachtoffer te hulp en gingen te water. De automobilist bleek niet aanspreekbaar te zijn en zij wisten de Bunniker uit zijn auto te halen en op de kant te brengen. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar overleed hij rond 21.00 uur. De Bunniker heeft vermoedelijk tijdens het autorijden een hartaanval gekregen en is als gevolg daarvan van de weg geraakt.

Alcohol- en verkeerscontrole

DE BILT / DEN DOLDER De politie heeft op woensdag 17 november een alcohol- en verkeerscontrole gehouden.

Van 17.00 uur tot 18.30 uur werd op de Utrechtseweg in De Bilt gecontroleerd. Vierhonderd bestuurders moesten een blaastest afleggen en geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken. Tevens werd hier een fietsverlichtingscontrole gehouden. Vijfentwintig fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Van 20.00 uur tot 21.30 uur werd gecontroleerd op de Dolderseweg / Soestdijkerweg in Den Dolder. Hier moesten 395 bestuurders een blaastest afleggen. Twee bestuurders, een 44-jarige vrouw uit Den Dolder en een 58-jarige man uit Lage Vuursche, bleken teveel te hebben gedronken en werden aangehouden. De automobiliste blies bij de ademanalyse in het politiebureau 410 ug/l en de automobilist 260 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van drie respectievelijk één uur.

Paard op snelweg A27

DE BILT Op woensdag 17 november moesten drie paarden worden gevangen.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Universiteitsweg drie paarden los zouden lopen. Ter plaatse bleek dat twee paarden ter hoogte van het UMC door passanten waren gevangen en dat een derde paard door een politieman van het Korps Landelijke Politiediensten op de snelweg A27 was aangehouden. Door de Bereden Brigade van de politie Utrecht werd het drietal opgehaald. Zij bleken uit een weiland aan de Oude Bunnikseweg te zijn ontsnapt terwijl hun eigenaresse een ander paard in het weiland zette. De edele dieren zijn met hun eigenaresse verenigd.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft op woensdag 17 november een snelheidscontrole gehouden.

De controle werd op de Amersfoortseweg gehouden. Tussen 11.20 uur en 12.30 uur reden dertien bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u en tussen 14.40 uur en 15.40 uur waren dat negentien bestuurders. De overtreders werden bekeurd.