Stad utrecht, 10.15 uur

Utrecht 18-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Harde knallen

UTRECHT- Op woensdagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze vuurwerk aan het afsteken waren.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie de melding dat er hard knallen waren gehoord op de Händelstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee mannen, beiden 18 jaar afkomstig uit Utrecht, aan. De agenten wilden hun zakken controleren op vuurwerk maar de mannen weigerden dit. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 55-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.43 uur kreeg de politie een melding binnen dat er in een winkel aan het Gildenkwartier een winkeldief was aangehouden. Het winkelpersoneel zag de man met een artikel langs de kassa te lopen, zonder deze af te rekenen. Hierop hebben zij de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering bleek dat de man nog enkele andere artikelen in zijn bezit had. De man bekende deze te hebben gestolen uit een winkel in Maarssen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond bij aanrijding

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 43-jarige fietsster uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Rond 16.50 uur reed een 21- jarige autobestuurder uit Amersfoort vanaf het Ledig Erf in de richting van de Bijlhouwerstraat. De man wilde de Oudegracht op rijden en zag hierbij niet het bord verboden in te rijden. Toen de bestuurder wilde keren om zijn weg te vervolgen via de Bijlhouwerstraat, ontstond er een aanrijding met een 43-jarige fietsster uit Utrecht. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het Diaconessenziekenhuis.

Man aangehouden na brand

UTRECHT Op woensdagochtend is man aangehouden naar aanleiding van een brand in een flat.

Omstreeks 05.50 uur kreeg de politie een melding dat er brand woedde in een woning van een flat aan de Stroyenborchdreef. Toen de politie ter plaatse kwam bleken er vlammen uit de voorzijde van een woning te komen, ook was er sprake van sterke rookontwikkeling. Hierop werden ruim twintig bewoners van de flat geëvacueerd. Eén agent en een bewoner hadden teveel rook binnen gekregen en zijn overgebracht naar het UMC en mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. De brand is vermoedelijk aangestoken. De bewoner wordt verdacht van betrokkenheid. De 46- jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Snelheidscontrole
UTRECHT Woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole in twee richtingen op de Cartesiusweg. Op deze weg geldt een limiet van 50 km/uur. In totaal werden 1430 voertuigen gecontroleerd die richting de Thomas à Kempisweg reden en werden 86 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. In de richting van de St. Jozephlaan werden 1306 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 68 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur.