Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - politie zoekt getuigen van beroving bij pinautomaat
Publicatiedatum: 18-11-2004

De Edese politie is op zoek naar getuigen van een beroving bij een pinautomaat aan de Molenstraat. Dat gebeurde woensdagavond rond elf uur. Een 29-jarige vrouw uit Ede wilde geld opnemen uit de pinautomaat toen plotseling twee onbekende mannen opdoken. De mannen zouden het slachtoffer vervolgens bedreigd hebben met een vuurwapen, waarna ze er met haar geld vandoor gingen. Volgens het slachtoffer zouden de daders zijn weggereden in een zwarte auto, model middenklasse. De signalementen van de daders luidden als volgt: twee mannen met een negroïde uiterlijk. De een zou een normaal postuur hebben en was ongeveer 25 a 30 jaar oud. De andere zou een fors postuur hebben en ongeveer 30 a 35 jaar oud zijn. Getuigen, die mogelijk meer informatie hebben over de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Maar u kunt ook terecht in het politiebureau aan de Breelaan. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles in West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 18-11-2004

Hieronder een overzicht van de verkeerscontroles, die dinsdag werden uitgevoerd op verschillende wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei:

- In Bennekom controleerde het verkeershandhavingsteam tussen half vier en negen uur 's avonds op de Dr. Willem Dreeslaan. Van de ruim 7600 passanten reden er 616 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- Op de Van Balverenweg, eveneens in Bennekom werden bij een snelheidscontrole 260 hardrijders geflitst. Dat gebeurde tussen drie uur 's middags en kwart over negen 's avonds. Tussen die tijdstippen werden 3027 bestuurders op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u, terwijl op de weg maximaal 50 gereden mag worden.

- Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N224 tussen Arnhem en Ede liepen dinsdag 37 snelheidsovertreders tegen de lamp. Tussen kwart over drie en negen uur passeerden ruim 3300 voertuigen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u waar 80 de limiet is.
- In Ede werd gedurende de middag en avonduren gecontroleerd op ondermeer de Bennekomseweg, Parkweg en Molenstraat op gordelgebruik en verlichting. Dat leverde 120 bonnen op, waarvan 48 wegens het niet dragen van de gordel en 56 voor het rijden zonder licht. De overige zestien bekeuringen waren voor het rijden in strijd met een inrijverbod, rijden zonder helm, rijden zonder bromfietscertificaat en technische gebreken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606