Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 18 november 2004

Nuon sluit nieuwe 5-jaars kredietfaciliteit

Energieonderneming Nuon heeft vandaag een nieuwe kredietfaciliteit van ¬ 1,5 miljard afgesloten. Deze faciliteit vervangt twee bestaande kredietfaciliteiten van in totaal ¬ 1,5 miljard en kent aanzienlijk verbeterde condities.

Reactie CFO Maarten Henderson
In een reactie zei Nuon's nieuwe Chief Financial Officer Maarten Henderson: 'We zijn zeer tevreden dat we de twee bestaande faciliteiten hebben kunnen heronderhandelen met een syndicaat van sterke relatiebanken, die de komende jaren onze kernbanken zullen zijn. Ook zijn wij verheugd dat deze groep banken ons steunen in onze strategie om een geïntegreerde energieonderneming te blijven.'

Details faciliteit
De nieuwe faciliteit vervangt de bestaande kredietfaciliteiten, die in april 2004 en november 2002 waren getekend en respectievelijke looptijden hebben tot april 2005 en november 2007. De nieuwe kredietfaciliteit met een looptijd tot november 2009 kan worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, werkkapitaal financiering of herfinanciering van schulden. Nuon heeft thans, net als in het verleden, niet de intentie om op deze gecommitteerde faciliteit te trekken.

Bankensyndicaat
De banken betrokken bij deze transactie zijn ABN AMRO, Barclays Capital, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, ING Bank, Morgan Stanley en Rabobank.

Kredietbeoordelingen Nuon
Nuon heeft een lange termijn rating van A+ met negatieve vooruitzichten bij Standard & Poor's en Moody's bevestigde onlangs een lange termijn rating van A2 met stabiele vooruitzichten.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.