Ingezonden persbericht


Persbericht

marco.weeber@watchguard.com

WatchGuard introducteert Gateway AntiVirus voor e-mail voor de Firebox X

Combinatie van pro-actieve en op signatures-gebaseerde bescherming tegen e-mailbedreigingen

18 november 2004 WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen wereldwijd, introduceert WatchGuard Gateway AntiVirus voor e-mail voor de Firebox X-productlijn. WatchGuard Gateway AntiVirus is ontworpen om op een voordelige manier uitgebreide beveiliging te bieden tegen bedreigingen via e-mail. De robuuste, op signatures gebaseerde oplossing wordt gecombineerd met WatchGuard s bestaande deep application inspection-functionaliteit, die bedrijven per direct bescherming biedt. Op deze manier wordt de kwetsbaarheid van bedrijven voor potentiële bedreigingen aanzienlijk gereduceerd.

In tegenstelling tot oplossingen die volledig vertrouwen op signatures, biedt WatchGuard daarnaast pro-actief bescherming tegen nieuwe en onbekende aanvallen. WatchGuard heeft een open source, op signatures gebaseerde scan engine van ClamAV geïntegreerd met de deep application inspection-functionaliteit van WatchGuard s Intelligent Layered Secuity (ILS)-architectuur. De signature database kent niet alleen de reguliere virussen, maar omvat meer dan 22.000 signatures van de meest actieve virussen wereldwijd. De deep application inspection-functionaliteit is geïntegreerd met de WatchGuard s security appliance en controleert verkeer op verdachte protocollen. Het apparaat bepaalt of de content kwaadwillend is en blokkeert bedreigingen vóórdat ze de antivirus engine bereiken, zodat er geen onnodige activiteiten plaatsvinden. Als er geen bedreiging is geïdentificeerd, worden de gegevens doorgelaten naar de antivirus engine waar ze worden gescand met behulp van de signature database.

WatchGuard s samenwerking met de wereldwijde open source antivirusgemeenschap maakt het mogelijk voor WatchGuard om continue en tijdige updates aan de signature database te leveren. Nieuwe en geüpdate signatures zijn regelmatig beschikbaar via een aantal servers met een hoge beschikbaarheid. Het is aan de klant om te bepalen hoe vaak ze updates willen ontvangen.

WatchGuard Gatway AntiVirus voor e-mail is geprijsd per appliance in plaats van per gebruiker. Dit stelt bedrijven uit het middensegment in staat de kosten laag te houden en vereenvoudigt de aankoop en het onderhoud. Bovendien hoeven klanten maar één enkele oplossing te installeren voor de volledige bescherming van hun netwerk, zelfs als nieuwe gebruikers worden toegevoegd.

Een uitgebreid securitybeleid is van levensbelang voor organisaties van elke omvang. Het is echter voor het middensegment niet altijd praktisch en voordelig. Voor organisaties met een beperkt budget is het verstandig om te investeren in een oplossing die naast pro-actieve bescherming ook op signature-gebaseerde antivirusbescherming voor e-mail biedt. WatchGuard s nieuwe dienst biedt het middensegment sterk Unified Threat Management tegen een concurrerende prijs , zegt Charles Kolodgy, research director, Security Products bij IDC.

Gateway AntiVirus voor e-mail is de meest recente aanvulling in een serie van abonnementsdiensten, zoals webfiltering en spamfiltering, die beschikbaar zijn voor Firebox X-klanten. Alle extra diensten kunnen worden beheerd met WatchGuard System Manager (WSM), WatchGuard s centrale beheeroplossing. WSM is ontworpen om gebruikers gemakkelijk en snel meerdere securitydiensten te laten opzetten. Hierdoor worden extra kosten voor aanschaf en onderhoud van aparte managementpanelen voorkomen.

WatchGuard Gateway AntiVirus voor e-mail is naar verwachting eind december beschikbaar via WatchGuard resellers wereldwijd. De oplossing zal beschikbaar zijn als upgrade via een softwarelicentie-code voor alle Firebox X-klanten die versie 7.3 van de WatchGuard Firebox System (WFS) gebruiken. Prijzen variëren naar verwachting van 300 euro tot 1300 euro, afhankelijk van het Firebox X-model.

(522 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

WatchGuard Firebox X: geïntegreerde security appliances De WatchGuard Firebox X-productlijn is ontworpen voor de specifieke eisen van het middensegment en is de eerste serie geïntegreerde security apliances met een volledige modelupgrade-mogelijkheid. Dit stelt gebruikers in staat hun product te upgraden naar een hoger model in de lijn en/ of de poortdichtheid te verhogen door eenvoudigweg een softwarelicentie te gebruiken. Met deze mogelijkheid kunnen klanten hun bestaande Firebox X eenvoudig en voordelig afstemmen op hun persoonlijke behoeften zonder extra kosten en tijdrovende hardwarevervanging. Zodra hun securitybehoeften veranderen, kunnen klanten via een softwarelicentie-code overstappen naar een hoger model met de bijbehorende functionaliteit.

De Firebox X500, X700, X1000 en X2500-modellen combineren firewall, VPN, application layer security, intrusion prevention-functionaliteit, spam blocking, webfiltering en authenticatie in één enkel apparaat. Over een periode van 4 jaar is Total Cost of Ownership voor de Firebox X tot 80% lager dan bij vergelijkbare producten.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X-serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security -architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Bij dit bericht is fotomateriaal beschikbaar.

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com