Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht 18-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Auto in beslag genomen

LEERSUM In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november moest een automobilist zijn auto inleveren.

Rond 01.15 uur werd een 45-jarige automobilist uit Leersum op het Juffersland gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat hij in juli dit jaar ook al was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en toen ook al zonder rijbewijs reed. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat de auto van de man in beslag werd genomen. Tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Beknelling

VEENENDAAL Op woensdag 17 november raakte een automobilist bekneld bij een aanrijding.

Rond 19.00 uur kwamen een 47-jarige automobilist uit Ede (Gld) en een 63-jarige automobilist uit Veenendaal op de kruising van de Wageningselaan en de Rauwveldseweg in aanrijding met elkaar. De 63-jarige automobilist zat bekneld in zijn auto. Door de brandweer werd het dak van de auto geknipt en werd de automobilist bevrijd. Hij is met pijnklachten in zijn rug en nek per ambulance naar een ziekenhuis in Ede gebracht.

Inzittende gewond

LANGBROEK Op woensdag 17 november raakten drie voertuigen betrokken bij een aanrijding.

Rond 17.20 uur reed een 42-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede met haar bestelbusje over de Cotherweg in de richting van Doorn. Op de kruising met de Langbroekerweg zag zij dat een haar tegemoet komende auto plotseling - voor hem - richting naar links aangaf en links afsloeg. Daardoor ontstond een aanrijding tussen het busje en de auto, waarna het busje nog een andere auto raakte, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Montfoort.

De bestuurder van de auto die afsloeg, ging er te voet vandoor. Een 53-jarige Amsterdamse passagier van hem werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen raakten niet gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van het ongeval.