Politie Groningen

Persberichten donderdag 18 november 2004

Provincie Groningen 18-11-2004 -

Delfzijl: koperdief op heterdaad aangehouden
Een 22-jarige veelpleger uit t Zandt is woensdagmiddag door de politie aangehouden aan de Kustweg in Delfzijl. De verdachte werd door getuigen opgemerkt terwijl zich verdacht ophield bij leegstaande woningen aan de Polluxstraat in Delfzijl. Toen agenten poolshoogte gingen nemen en de man aantroffen ging hij er hardlopend vandoor. Na een achtervolging te voet kon de verdachte aan de Kustweg worden opgepakt. Bij onderzoek in de Polluxstraat werd bij een leegstaand pand een ingeslagen raam aangetroffen. Op de plek vanwaar de verdachte vluchtte trof de politie een hoeveelheid koperbuis en een aantal kranen aan. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor onderzoek en verhoor. Hij wordt voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Veendam: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising (rotonde) van de Jakob Bruggemalaan en F.J. de Zeestraat in Veendam is woensdagmiddag een 76-jarige man uit Veendam gewond geraakt. De man, die op de fiets op de rotonde reed, kwam in botsing met een bestelbusje bestuurd door een 53-jarige man uit Dalen. Het slachtoffer kwam bij de aanrijding te vallen en liep hoofdletsel op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. De politie onderzoek de toedracht van het ongeval.

Onstwedde: hennepkwekerij in boerderij
In een boerderij aan Holte in Onstwedde heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. De politie stelde naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in. In een schuur van de boerderij werd een hennepplantage aangetroffen waar 1300 planten werden gekweekt. In de kwekerij werden drie verdachten aangehouden, te weten de bewoner, een 56-jarige man uit Onstwedde, een 36-jarige man uit Veendam en een 52-jarige man uit Finsterwolde. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. De hennepplanten en de kweekapparatuur zijn door de politie in beslag genomen en na overleg met de officier van justitie vernietigd. Bij onderzoek bleek dat de stroom voor de kwekerij buiten de elektriciteitsmeter om werd afgetapt. De politie onderzoekt het individuele aandeel van de drie verdachten.

Stadskanaal: bestuurder brommobiel gewond
Een 39-jarige man uit Veendam is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Unikenstraat in Stadskanaal. De man reed in zijn brommobiel in de richting van Stadskanaal. Hij werd nagenoeg frontaal aangereden door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Eindhoven, die door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam. De brommobiel werd door de aanrijding tegen een boom geworpen en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. De brommobieler liep hoofd- en beenletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.
Meer berichten inclusief Stad volgen