ADO Den Haag

PERSBERICHT

Den Haag, donderdag 18 november 2004

Anja Overhoff benoemd tot commissaris NV ADO Den Haag

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft op dinsdag 16 november jl. mevrouw A.S. (Anja) Overhoff-van der Lem benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag.

Ruurd de Boer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, over de benoeming van Anja Overhoff: "Sport en cultuur kunnen elkaar versterken. Belangrijk is dat we meer mensen met verschillende achtergronden laten genieten van het Voetbal-Theater in onze stad. De toevoeging van deze dimensie vereist iemand die daar verstand van heeft. Bovendien beschikt Anja over een groot netwerk en haar enthousiasmerend en bindend vermogen zal een meerwaarde voor onze Raad zijn. De Raad van Commissarissen is dan ook verheugd met haar toetreding."

Anja Overhoff is sinds 2000 directeur van de Haagse Theaters Diligentia en PePijn. Opgegroeid in een voetbalminnend gezin (haar vader speelde in het seizoen 1929/1930 in het eerste elftal van ADO) loopt sport als een rode draad door het leven en de loopbaan van Anja Overhoff.

Na haar verkiezing in de Haagse Gemeenteraad voor D66 in 1990 was zij onder andere lid van de raadscommissie Sport en sindsdien bezoekt zij vele wedstrijden van ADO Den Haag. Verder geeft Overhoff als bestuurslid van de Adviesraad Sportplan Segbroek College vorm aan de ontwikkeling van aankomende topsporters in combinatie met middelbaar onderwijs. Anja Overhoff is tevens lid van de Adviescommissie Sportprijzen van de Gemeente Den Haag. Bij Hockeyvereniging Craeyenhout vervulde zij gedurende enkele jaren het voorzitterschap.

Na het vertrek van Martin Verwoert en de toetreding van Anja Overhoff kent de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag de volgende samenstelling:
- De heer R.E. de Boer (voorzitter)

- De heer J.G.M. van Ringelenstein (vice-voorzitter)
- Mevrouw A.S. Overhoff-van der Lem

- De heer J.G.P.M. Helderman

- De heer R. Reijenga

- De heer E. Reijntjes

- De heer P. de Zoete
De heer R. Jansen fungeert als adviseur van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag.


Noot voor de redactie (