Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems TagmaStore ondersteunt IBM ESS storage-lijn

Test interoperabiliteit succesvol afgerond

Amsterdam, 18 november 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft een interoperabiliteitstest van de IBM Total Storage Enterprise Storage Server Series en het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform succesvol afgerond. Hierdoor ondersteunt het virtualisatieproduct van Hitachi IBM Storage Servers. Storage-virtualisatie vereenvoudigt het beheer van storage en databronnen. Dat is van belang doordat de vraag naar storage blijft groeien en ook de functionele complexiteit toeneemt.

"De interoperabiliteit met het nieuwste virtualisatieproduct van Hitachi Data Systems is een belangrijke stap in ons streven naar een open benadering van storage", zegt Tom Hawk, General Manager IBM Enterprise Storage. "Gezamenlijke klanten kunnen nu virtualisatie- en diskproducten van Hitachi en IBM inzetten en zo heterogene omgevingen vereenvoudigen en de complexiteit verminderen."

"Door de sterke toename van heterogene storage-omgevingen is échte interoperabiliteit cruciaal", aldus Yoshinori Okami, General Manager Storage Systems Development bij Hitachi Ltd. "Om de complexiteit voor onze gezamenlijke klanten te verminderen, blijven we nauw samenwerken met IBM. Zo kunnen hun disksystemen volledig ondersteund worden door ons krachtige virtualisatieproduct."

Het Hitachi TagmaStore Universal Storage Platform ondersteunt de IBM TotalStorage Enterprise Storage Server Models 750, 800 en 800 Turbo. De midrange storage-modellen 9200 en 9500 disk-storage worden ondersteund door IBM Total Storage SAN Volume Controller, het virtualisatieproduct van IBM.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl