Politie Drenthe

Oude kentekenbewijzen blijven geldig

Assen 18-11-2004 - Oude kentekenbewijzen blijven hun geldigheid behouden. Bij autos die in ons land na 1 juni van dit jaar op de weg gekomen zijn is een nieuw kentekenbewijs afgegeven dat voldoet aan de regelgeving.

Twee delen
Nederlandse kentekenbewijzen bestonden tot 1 juni van dit jaar uit drie delen. Vanaf die datum worden bij nieuwe autos kentekenbewijzen afgegeven die uit twee delen bestaan.

Deel I A (het oude deel I) blijft. Daarop staan de voertuiggegevens. Deel I B is het deel met de tenaamstellinggegevens (Het oude deel II)

Het nieuwe deel I van het kentekenbewijs bestaat dus uit meerdere paginas maar die vormen met elkaar het huidige deel I van het kentekenbewijs.

Deel II is het overschrijvingsbewijs in Nederland. Het wordt na 1 juni ook gebruikt voor inschrijving in een andere lidstaat binnen de EU. Als je dus verhuist naar b.v. Duitsland en je wilt je auto meenemen dan dient het deel II om je auto in te schrijven in het Duitse voertuigen bestand.

Overschrijving
Bij overschrijving van een bestaand voertuig op een nieuwe eigenaar wordt alleen een nieuw tenaamstellingbewijs (deel I B) afgegeven. In dat geval komt er dus een nieuwe combinatie van het kentekenbewijs, bestaande uit een oud deel I (voertuiggegevens) een nieuw deel I B (tenaamstelling) en een oud overschrijvingsbewijs.

Kopie deel III
Er zijn dus op dit moment diverse combinaties van kentekenbewijzen mogelijk:
Oud: (Kenteken afgegeven voor 1 juni 2004) Een volledige oude set voor voertuig, tenaamstelling en de overschrijving, bestaande uit Deel I, Deel II en Overschrijvingsbewijs / Kopie deel III.

Nieuw (Kenteken afgegeven per 1 juni 2004)
Een volledige nieuwe set, dus Deel I A Voertuigbewijs Deel I B: Tenaamstellingbewijs en
Deel II: Overschrijvingsbewijs.

Daarnaast kun je nog een oud kentekenbewijs hebben met daarbij een nieuw deel I voor de tenaamstelling.

(bron: Verkeersknooppunt)

Controles verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles op de rol:
Vrijdag 19 november is er een radar snelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.
Zaterdag 20 november staat de radarauto op Het Stieltjeskanaal en de Krimweg in Coevorden.
Zondag 21 november wordt er op snelheid gecontroleerd op de N34 bij Holsloot.
Maandag 22 november is er een gordel en roodlichtcontrole in Assen. Dinsdag 23 november s er een radar snelheidscontrole op de Buizerdlaan, de Lomanlaan en de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Woensdag 24 november staat de radarauto op de Dikke Wijk in Nieuw Amsterdam en op de Drentse Mondenweg tussen Gasselternijveenschemond en Valthermond.
Donderdag 25 november is er s middags en s avonds een alcoholcontrole in Emmen.