Gemeente Woerden

18 november 2004

Uitleg over groot onderhoudsplan tijdens rondwandeling Westdampark

De Gemeente Woerden heeft een groot onderhoudsplan opgesteld voor het Westdampark. Hiermee gaan we uitvoering geven aan de voorstellen die staan is het groenstructuurplan Woerden.

Het Westdampark heeft kenmerken van de Engelse landschapsstijl die historisch zijn en daarom behouden moeten blijven dan wel versterkt dienen te worden. Bij uitvoering van het groot onderhoudsplan Westdampark moeten de volgende elementen beter tot hun recht komen:


* Monumentale bomen en boomgroepen

* Open en gesloten delen, waardoor zowel ruimte als beslotenheid van de plek een speciale functie krijgt

* Water is een sprankelend en belangrijk element in het park en zijn omgeving wat beter zichtbaar moet worden gemaakt

De uitvoering zal in drie fases plaatsvinden
Vooruitlopend op de uitvoering hebben we de direct omwonenden van het Westdampark en de belangenverenigingen op zaterdag 27 november van 10.00 tot 11.30 uur uitgenodigd voor een rondwandeling. Tijdens deze wandeling zal het plan worden toegelicht en kan er op hoofdlijnen worden gediscussieerd.

Ter inzage
Het plan ligt van 22 november tot en met 20 december in de koepel van het stadhuis ter inzage.

Uitnodiging
Heeft u ook interesse om bij de rondwandeling aanwezig te zijn dan bent u van harte welkom op zaterdag 27 november van 10.00 11.30 uur. We starten vanaf de Israëlische begraafplaats gelegen aan de Westdam.

Meer informatie?
Voor informatie kunt u contact opnemen met Kees de Bruin van de afdeling Beheer en Onderhoud, telefoon 428 616. Het Westdampark in Woerden (klik om de foto te vergroten)