STICHTING DE OPKIKKER

Nominaties Kindervriend van het Jaar 2004

Almere, 18 november 2004. Voor de tweede keer wordt de verkiezing Kindervriend van het Jaar georganiseerd op initiatief van stichting De Opkikker in samenwerking met FoxKids. Stichting De Opkikker organiseert opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig ziek is en onder behandeling in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. Om de inmiddels ruim 200 Opkikkerdagen te organiseren wordt gebruikt gemaakt van 5000 relaties die veel werk verzetten om van de Opkikkerdag een onvergetelijke gebeurtenis te maken, voor gezinnen met een langdurig ziek kind, die zo goed een beetje afleiding kunnen gebruiken. Om deze relaties en de vele andere kindervrienden eens goed in het zonnetje te zetten is de verkiezing Kindervriend van het Jaar in het leven geroepen. In 2003 is deze titel gewonnen door de heer Joop Jantschik uit Zoetermeer. Stichting De Opkikker heeft in samenwerking met haar relaties 5 personen genomineerd die zich gedurende lange tijd hebben ingezet in Nederland voor kinderen in achterstandssituaties. De 5 genomineerden worden door bekende Nederlanders voorgesteld tijdens korte spots die worden uitgezonden op FoxKids. De kijkertjes kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat via www.foxkids.nl
De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het grote Sinterklaasfeest in Ahoy.

De genomineerden zijn:

Ingelien Poutsma, woonachtig in Haarlem, ex leukemie patiënte, heeft zich gedurende lange tijd ingezet voor lotgenootjes en heeft een boek genaamd 'mijn regenboog' geschreven om hen een hart onder de riem te steken. Zij wordt vertegenwoordigd door Jim (Idols). Henk van Slooten, woonachtig in Almere, zet zich in voor Kindervakantieland, een onderkomen waar kinderen die normaal gesproken niet op vakantie kunnen een week onbezorgde vakantie kunnen genieten. Hij wordt vertegenwoordigd door Ernst en Bobbie. Marie van Herpen, woonachtig in Den Bosch, vrijwilliger in buurtcentrum 't Sluske, staat gezinnen bij in een moeilijke situatie, organiseert uitjes voor kinderen die het niet zo makkelijk hebben en verzorgd o.a. kerstpakketten voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Zij wordt vertegenwoordigd door Georgina Verbaan. Berry van Wijk, woonachtig Ouderkerk aan de Amstel, Berry (clown Merlin) is voor de tweede maal genomineerd. Hij verzorgt al jaren belangeloos optredens voor zieke kinderen. Hij wordt vertegenwoordigd door Froukje de Both.
Victor Stokmans, woonachtig in Breda, hij zet zich al jaren in voor de jongeren bij de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK) en staat symbool voor alle jongeren die daar hun steentje aan bijdragen. Hij is o.a. betrokken bij de totstandkoming van het blad LEF, organiseert ontspanning voor broertjes en zusjes van kinderen met kanker en tal van andere acties. Hij wordt vertegenwoordigd door Leon (presentator FoxKids).

Wie er ook mag winnen, deze 5 genomineerden vervullen een voorbeeldfunctie op het terrein zorg voor onze kleine medemens.

Note voor de redactie: nadere inlichtingen stichting De Opkikker, contactpersoon R. Sliphorst 036-5386660 of via info@opkikker.nl

18 nov 04 11:37