Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2004

Automobilist aangehouden

Politie houdt dronken automobilist aan, die even daarvoor was doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt

Losser

Woensdag 17 november reed een 45-jarige automobilist uit Enschede omstreeks 19.20 uur over de Broekhoekweg in Losser gaande in de richting van de Hoge Boekelweg. Voor hem in dezelfde richting reed een 30-jarige automobilist uit Losser. De 45-jarige bestuurder zag te laat dat de auto voor hem remde waardoor hij op de achterzijde van deze auto botste. De 30-jarige man zette zijn auto aan de kant om de aanrijding af te handelen. De 45-jarige man reed echter links om hem heen en ging er vandoor. De 30-jarige man bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. In een bocht aan de Havezatesingel klapte de 45-jarige man met zijn auto op de stoeprand met als gevolg een lekke band. Daarna staakte hij zijn vlucht. Een blaastest wees uit dat de 45-jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, waarop politieagenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,24 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-142432)

Winkeldief opgepakt

Winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Hengelo

Woensdag 17 november werd omstreeks 16.40 uur gemeld dat personeel van een winkel aan de Industriestraat in Hengelo een man had aangehouden die even daarvoor een fles drank had gestolen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Hengelo, aan. De 44-jarige man bleek een veelpleger te zijn. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Namens de winkel is aangifte gedaan. (04-142385)

Winkeldief opgepakt

Politie houdt verdachte aan na diefstal uit winkel

Borne

Woensdagmiddag 17 november betrapte personeel van een winkel aan het Marktplein in Borne een man op diefstal van diverse goederen waaronder een paar flessen wijn. Hij had de goederen in zijn jaszakken gestopt. De politie werd gebeld, waarna politieagenten de verdachte, een 24-jarige man uit Marienheem, omstreeks 16.50 uur aanhielden. Bij de verdachte werden nog enkele goederen aangetroffen, die mogelijk afkomstig zijn van diefstal uit een andere winkel. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (04-142387)

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's

Beuningen

Woensdag 17 november vond omstreeks 15.30 uur een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Denekamperstraat/Beuningerstraat in Beuningen. Een 76-jarige automobilist uit Oldenzaal reed op de Denekamperstraat en zag te laat dat een auto voor hem remde voor de kruising met de Denekamperstraat. Hierdoor botste hij tegen de achterzijde van de auto voor hem, die bestuurd werd door een 20-jarige vrouw uit Rossum. De 20-jarige vrouw liep nekletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een 74-jarige vrouw uit Oldenzaal, die bij de 76-jarige man in de auto zat, liep borstletsel op en werd eveneens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-142380)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --