Historisch Museum Rotterdam

Sinterklaastijd
lokatie : De Dubbelde Palmboom

SINTERKLAASTIJD! in Museum De Dubbelde Palmboom

Pieten Werkplaats geopend
Op de zolder van het museum is een Pittige Pieten Werkplaats ingericht: iedere dag kunnen kinderen, individueel of in een groep, daar voor `Pittige Piet' leren.
Hiervoor gaan zij opdrachtjes uitvoeren: van pakjes door de schoorsteen gooien tot het maken van een wortel voor Americo. Als zij hun werk goed hebben gedaan, krijgen zij het Pietendiploma. De Pittige Pieten Werkplaats is van 10.00 uur tot 16.30 geopend, ook in het weekend. Voor het Pietendiploma hoeft niet gereserveerd te worden en kost EUR 2,50 inclusief entree.

Sinterklaasactiviteiten, nieuw programma!!!

· Woensdag 17 november, 14.00 - 15.00 uur
Kindertheater Kijk Haar Nou speelt `Het boek van Sinterklaas'. Help! Het boek van Sinterklaas is weg. Teun de Lespiet heeft het van het dak laten vallen, wat nu..?
Er zijn nog enkele plaatsen vrij.


· Woensdag 24 november, 14.00 - 16.00 uur
`Wie zoet is krijgt lekkers', Verrassingen maken om je vingers bij af te likken.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij


· Zaterdag 27 november
De intocht van Sinterklaas in Delfshaven is verplaatst van zaterdag 20 november naar zaterdag 27 november. Om 12.00 uur komt Sinterklaas aan bij de Lage Erfbrug.
Museum De Dubbelde Palmboom heeft op deze dag een Sinterklaasquiz waarbij kennis van het Sinterklaasfeest wordt getest. Ook is er een speurtocht uitgezet waarbij kinderen speuren naar de mijters van Sinterklaas. Een paar belangrijke Pieten zullen de kinderen een handje helpen. Deelname aan de speurtocht en de quiz is GRATIS. De speurtocht kan tot en met 5 december worden gelopen.


· Woensdag 1 december, 14.00 - 16.00 uur
`Sinterklaaslunch: lekker smullen met...Sint en Piet'. Kom lunchen en pas op dat Smulpiet niets van je bordje pikt, want smullen kan hij niet laten...


· Zaterdag 4 december, 14.00 - 16.00 uur
`Sinterklaas is bijna jarig!' Maak een mooie verjaardagskaart en Verjaardags Piet beloont de leukste
kaart met een verrassing. En natuurlijk wordt de kaart opgestuurd naar Sinterklaas.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Entree en reservering
Voor het Pietendiploma hoeft niet gereserveerd te worden en kost EUR 2,50 inclusief entree.
Kosten voor bovengenoemde activiteiten bedragen EUR 5,- per kind inclusief entree, behalve voor de theatervoorstelling `Het boek van Sinterklaas', daarvoor is de toegang EUR 6,- per kind. Begeleiders betalen de gewone entreeprijs van EUR 2,70 per persoon.

Reserveren voor de andere activiteiten wordt sterk aanbevolen via telefoonnummer 010-217 67 67.

Activiteit Sinterklaastijd! activiteiten voor kinderen van 4- 8 jaar Datum Zaterdag 13 november tot en met zondag 5 december 2004 Locatie Museum De Dubbelde Palmboom, Voorhaven 12 Rotterdam-Delfshaven Reserveren 010- 217 67 67
Bereikbaarheid Metro Calandlijn, halte Delfshaven en tramlijn 8, Spanjaardstraat

Kosten Pietendiploma EUR 2,50 per kind inclusief entree.

Activiteiten woensdag en zaterdagmiddag EUR 5 inclusief entree. Kindertheatervoorstelling `Het boek van Sinterklaas' EUR 6,- per kind inclusief entree.
Volwassenen betalen alleen entreekosten van EUR 2,70 per persoon.