1e persbericht van donderdag 18 november 2004

Eindhoven 18-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: winkeldief thuis opgepakt

Een 49-jarige Eindhovenaar is woensdag omstreeks 19.10 uur in zijn woning in het stadsdeel Acht aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en opzettelijk inrijden op winkelpersoneel van een winkelfiliaal aan de Brem in Best. Toen de verdachte om 18.45 uur de winkel verliet ging het alarm af. Hij werd daarop aangesproken door een van de personeelsleden. Maar in plaats van te stoppen liep hij naar buiten, richting zijn auto. Om nogmaals zijn aandacht te trekken liep de winkelbediende de man achterna. De man die inmiddels in zijn auto was gestapt, reed hard achteruit. De winkelbediende kon net op tijd een stap opzij maken om een aanrijding te voorkomen. Ze wist het kenteken van de auto te noteren. Hierdoor kon de verdachte door de inmiddels gewaarschuwde politie even later in zijn woning worden aanhouden. Hierna is hij overgebracht naar het politiebureau aan de Mathildelaan en is tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole (brom)fietsers

Tijdens een verkeerscontrole op de Noord-Brabantlaan zijn woensdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur dertien mensen bekeurd voor het rijden zonder (brom)fietsverlichting. Er zijn ook processen-verbaal opgemaakt voor het rijden met een te hoge snelheid, voor het rijden zonder helm en voor het negeren van een stopteken.

Eindhoven: 67 bekeuringen voor het rijden zonder fietsverlichting

Tijdens een verkeerscontrole op de Fellenoord zijn woensdagavond 67 fietsers bekeurd. De fietsers reden op hun tweewieler waarvan de verlichting niet in orde was.

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden na het trekken van een nepvuurwapen

Drie Eindhovenaren in de leeftijd van 15 en 17 jaar zijn woensdagavond omstreeks 21.45 uur op de Piazza aangehouden. Een van hen had een imitatievuurwapen in zijn bezit. De politie was door een getuige gewaarschuwd die zag dat een van de jongens een vuurwapen trok toen hij hen voorbij liep.

Valkenswaard: Fietser loopt hersenschudding op na botsing met auto

Een 17-jarige inwoner van Valkenswaard raakte woensdagavond omstreeks 17.50 uur licht gewond toen hij, komend vanuit Eindhoven, de Eindhovenseweg (N69) met zijn fiets wilde oversteken. Hij verleende geen voorrang aan een automobilist. Het slachtoffer is met een lichte hersenschudding overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Bladel: Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

Woensdagavond omstreeks 23.00 uur is het rijbewijs van een 22-jarige Reuselnaar ingevorderd. Komend vanuit Reusel reed hij richting Hapert met een snelheid van 140 km/u. Op de weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Na correctie kwam de snelheid op 131 km/u. Omdat het hier gaat om een overschrijding van 51 km/u is hij zijn rijbewijs kwijt.