Politie Limburg-Zuid

Politie seponeert snelheidsbekeuringen

Sittard-Geleen 18-11-2004 - De Politie Limburg-Zuid maakt alle 2000 snelheidsbekeuringen ongedaan die zij dinsdag 26 oktober 2004 op de Dr. Nolenslaan in Sittard heeft gemaakt. Op het gedeelte van de Dr. Nolenslaan waar de snelheidscontroles die dag werden gehouden gold in verband met wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 30 km/u.

Naar aanleiding van de klachten die bij de politie zijn binnengekomen over het ontbreken van zogenaamde herhalingsborden na splitsingen met zijstraten en de onduidelijkheid die daardoor ontstond, heeft de politie onmiddellijk een onderzoek ingesteld.

Omdat uit dit onderzoek bleek dat die herhalingsborden er tijdens de controles niet hebben gestaan en er daardoor inderdaad sprake was van een onduidelijke situatie, heeft de Korpsleiding vandaag besloten alle 2000 bekeuringen die op 26 oktober 2004 op de Dr. Nolenstraat werden gemaakt te zullen seponeren.
Overigens zullen op plaatsen waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd ook in de toekomst snelheidscontroles worden uitgevoerd.