Politie Zuid-Holland-Zuid

18/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-11-2004 - Persberichten District I

DRUGSACTIE
DORDRECHT- Tijdens een drugsactie in de omgeving van de Jacob Marisstraat en de Jozef Israëlsstraat hebben politieagenten 16 verdachten aangehouden. De actie werd gehouden op woensdag, 17 november 2004. 10 verdachten, 8 mannen in de leeftijd van 25 tot 44 jaar en twee vrouwen van 20 en 61 jaar, allen uit Dordrecht zijn aangehouden omdat zij gebruikershoeveelheden harddrugs bij zich hadden. De gebruikers zijn na verhoor heengezonden. Vier verdachten in de leeftijd van 19 tot 44 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden voor de handel in harddrugs en in verzekering gesteld. Tijdens de actie rende een 22 jarige man uit Dordrecht weg toen hij politieagenten zag. Hij werd aangehouden en bleek in het bezit van een vuurwapen. Hij is in verzekering gesteld. Een 47 jarige man uit Amersfoort bleek in het bezit te zijn van een gestolen paspoort. Hij werd ook aangehouden en in verzekering gesteld. Een woning in de Jacob Marisstraat werd door de politieagenten doorzocht, maar daar werden geen drugs aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 20 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. De aanhouding vond plaats op woensdagmiddag, 17 november 2004, in het politiebureau. De man meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt er van verdacht dat hij op zaterdag, 13 november 2004, zijn 19 jarige ex-vriendin uit Dordrecht heeft geschopt. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en liep blauwe plekken op aan haar lichaam. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

ONTZEGGING
ZWIJNDRECHT- Een 43 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een rijontzegging heeft. De agenten zagen de man op woensdagmiddag, 17 november 2004, rijden in de Kort Ambachtlaan. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

CONTROLE
DORDRECHT- Politieagenten van het Verkeershandhavingsteam (VHT) hebben tijdens een verkeerscontrole 64 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 24 bestuurders die geen autogordel droegen, 36 bestuurders reden te snel, 2 bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich, 1 auto had een verlopen APK en 1 bromfietser droeg geen valhelm. Ze hielden de controle op woensdag, 17 november 2004, op de M. Harpertsz Trompweg, de Thorbeckeweg en de Mijlweg. Er werden ongeveer 1300 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Een 20 jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 17 november 2004, omstreeks 16.10 uur, in een winkel op de Statenplaats. De vrouw stal een jas en een overhemd met een totale waarde van 124 euro. Ze werd betrapt door een beveiligingsbeambte. Ze is overgedragen aan de politie. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden.

GEWAPENDE OVERVAL
DORDRECHT Bij een handelsbedrijf aan de Kamerlingh Onnesweg heeft op 17 november tussen 18.00 en 18.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Drie zwart geklede mannen met bivakmutsen drongen het pand binnen, waarop dat moment nog vier personeelsleden aanwezig waren. Deze werden onder bedreiging van vuurwapens herhaaldelijk bedreigd en vastgebonden. Ook werden enkelen van hen geschopt en geslagen. De daders hebben een onbekend geldbedrag uit een kluis mee weten te nemen. Ook werd van een van de personeelsleden een tas meegenomen met daarin een portemonnee en persoonlijke spullen. Eén van de personeelsleden wist zich te bevrijden, bevrijdde de anderen en waarschuwde de politie, die binnen enkele minuten ter plaatse was. Het is niet bekend hoe de overvallers zijn weggekomen. Tactische en Technische Recherche hebben direct een onderzoek opgestart en de personeelsleden zijn gehoord. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de overval of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht met de politie contact op te nemen door te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de Recherche van district I.

COMPUTERS
ZWIJNDRECHT- Op woensdagavond, 17 november 2004, omstreeks 23.00 uur, is ingebroken bij een bedrijf aan de Daltonstraat. Nadat een hekwerk werd opengeknipt kon men het terrein betreden. Nadat een ruit werd vernield kon men binnenkomen. Gestolen zijn een nog onbekend aantal computers. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Op woensdagavond, 17 november 2004, omstreeks 22.40 uur, is op de Munnikensteeg een 65 jarige man uit Mijnsheerenland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

ZWIJNDRECHT- Op donderdagochtend, 18 november 2004, omstreeks 00.30 uur, is op de Stationsweg een 33 jarige man uit Stevensweert door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

BANDEN
DORDRECHT- Een 28 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op donderdagochtend, 18 november 2004, omstreeks 04.40 uur, op de Troelstraweg. De man stak na een ruzie alle vier banden van de auto van zijn ex-vriendin lek. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.