Politie Zuid-Holland-Zuid

18/11 Hoeksche Waard

18-11-2004 - Persberichten District III

VUURWERK
PUTTERSHOEK- Een 18 jarige jongen uit s-Gravendeel is door een politieagent aangehouden na het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde op dinsdagavond, 16 november 2004, omstreeks 22.15 uur in de Hazelaarstraat. De politieagent hoorde tijdens de voetsurveillance vuurwerk afgaan op het Oranjeplein. Twee jongens gingen er bij het zien van de agent vandoor. Na een korte sprint hield de politieagent de 18 jarige jongen aan. Een rol vuurwerk, een zogenaamde 30 duizend klapper werd tijden de achtervolging in de bosjes gegooid. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op

WINKELEN IN DE NACHT
NUMANSDORP- Een 15 jarige jongen uit Numansdorp is aangehouden wegens diefstal van vla uit een krat. Dit gebeurde op woensdagochtend, 17 november 2004, omstreeks 04.50 uur, bij een supermarkt aan de Bernhardstraat. De eigenaar heeft al enige maanden last van diefstal van melkproducten. Deze producten worden door de leverancier s-morgens vroeg voor de deur van de supermarkt gezet. De eigenaar besloot om te posten en betrapte de jongen terwijl hij in de kratten zocht en een pak vla stal. De jongen ging er op de fiets voorzien van krantentassen vandoor. De eigenaar raakte de jongen kwijt. Omdat hij vermoedde dat het ging om een krantenjongen reed hij naar het krantenverdeelcentrum. Daar zag hij de jongen en hield hem aan. Hij droeg de jongen over aan de politie. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De jongen heeft de diefstal bekend. De politie onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.

MISHANDELINGEN
OUD-BEIJERLAND- Op woensdagochtend, 17 november 2004, is een 22 jarige vrouw door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. De vrouw heeft afgelopen zaterdagavond, 13 november 2004, in een café aan de Havendam drie vrouwen mishandeld. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats. Een 21 jarige vrouw kreeg klappen en toen haar 47 jarige moeder er wat van zij kreeg ook zij klappen. Kort daarna kreeg 16 jarig meisje het met de 22 jarige vrouw aan de stok. Zij werd aan de haren getrokken. De vrouw is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Later op de avond vond in hetzelfde café nog een mishandeling plaats. Een 18 jarig meisje kreeg ruzie met een 18 jongen. De ruzie ging over een conflict dat de jongen een jaar geleden met haar broertje zou hebben gehad. Ze gooide een bierglas tegen het hoofd van de jongen die een snee in zijn wenkbrauw opliep. Het meisje is inmiddels door de politie gehoord en na verhoor heengezonden. De politie maakt ook van deze mishandeling proces-verbaal op.

INBRAAK WONINGEN
PUTTERSHOEK- In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november 2004, is ingebroken in twee woningen en werd bij twee woningen een poging ondernomen. In een woning aan de Polaris kwam men binnen na het forceren van de achterdeur. Terwijl de bewoners lagen te slapen werd de gehele benedenverdieping doorzocht. Gestolen zijn een geldbedrag en een drietal bankpassen. In dezelfde nacht werd al een aanzienlijk geldbedrag gepind door de inbreker. Bij een woning aan de Nassaulaan werd door de niet afgesloten achterdeur de woning betreden. De benedenverdieping werd geheel doorzocht. Gestolen zijn een geldbedrag. Cadeaubonnen en een laptop computer. Bij een andere woning in de Nassaulaan en een woning aan de Wilgenlaan werd een poging ondernomen om binnen te komen. Omdat de achterdeuren waren voorzien van een goedgekeurd sloten lukte het niet om daar binnen te komen. Wel ontstond er schade aan de deuren. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE
HEINENOORD- MAASDAM- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 7 keer een te hoge constructiesnelheid, 1 keer niet voldoende rechts rijden,
1 keer voor het negeren van een stopteken en 1 keer wegens defecte verlichting. Ze hielden de controle op woensdagmiddag, 17 november 2004, tussen 15.00 en 18.00 uur op de Reedijk in Heinenoord en de Sportlaan te Maasdam. In totaal werden 30 bromfietsen gecontroleerd.