MEDIA REPUBLIC - VODAFONE

Groot succes 2GOTV: drie nieuwe sterren sluiten zich aan

Innovatieve zender voor UMTS-telefoon timmert aan de weg met uitbreiding van presentatoren, programma's en nieuwe toepassingen

Amsterdam, 18 november 2004 - Mobiele televisiezender 2GOTV is een week na oprichting direct uitgebreid met drie nieuwe artiesten, Micky Hoogendijk, Bastiaan Ragas en Renate Verbaan, nieuwe programma's en uitgebreide mogelijkheden. De kracht van televisie op de mobiele UMTS-telefoon wordt daarmee optimaal aangetoond. De programma's van
2GOTV worden aangeboden via Vodafone live! UMTS.

Nieuwe sterren, nieuwe programma's

Micky Hoogendijk, Bastiaan Ragas en Renate Verbaan hebben zich aangesloten bij de line-up van 2GOTV-presentatoren. Renate Verbaan, bekend als fotomodel en VJ, zegt hierover: 'Toen ik over het initiatief hoorde, sprak het me direct aan. 2GOTV maakt échte mobiele televisie, wat inhoudt dat er op een andere manier televisie wordt gemaakt. Het gaat om korte, uitdagende televisie items die je op de mobiele telefoon kunt bekijken. Daar wil ik bij betrokken zijn en dus ga ik voor 2GOTV een muziekprogramma presenteren.' Actrice, voormalig soapster en televisiepresentatrice Micky Hoogendijk is ook enthousiast over 2GOTV. In haar nieuwe programma houdt ze zich bezig met sport & lifestyle. Micky ontvangt verschillende gasten met wie ze interessante gesprekken aangaat. Als derde heeft ook acteur, songwriter en musicalster Bastiaan Ragas zich aangesloten bij 2GOTV. Hij neemt voor 2GOTV de maatschappij kritisch onder de loep en behandelt in elke aflevering een ander aspect van de samenleving op zijn eigen en bondige wijze. De overige programma's van 2GOTV worden gepresenteerd door Jort Kelder (Business), Edwin Smulders (Gossip), Winston Gerschtanowitz (Cars), Martijn Oosterhuis (Fun) en Touriya Haoud (Fashion).

De uitzendingen zullen ook te zien zijn op de officiële 2GOTV-website, bereikbaar via www.2go.tv. Hierdoor kunnen consumenten die nog geen Vodafone live! UMTS telefoon hebben, toch kijken naar de programma's van 2GOTV. Op de website is een archief te vinden waarin uitzendingen uit het verleden kunnen worden opgevraagd.

2GOTV, Nederlands eerste mobiele televisiezender is een gezamenlijk initiatief van Vodafone Nederland en Media Republic en valt samen met de lancering van Vodafone live! UMTS voor consumenten op 10 november 2004. De mobiele televisie zender 2GOTV maakt vernieuwende en creatieve programma's voor de mobiele telefoon. Aan consumenten met een Vodafone UMTS-telefoon wordt continu gevarieerde televisiecontent geboden. 2GOTV is standaard beschikbaar via het menu van Vodafone live! UMTS. Voor het bekijken van televisie op de mobiel betalen consumenten Euro 0,25 per 10 minuten.

De zender wordt vanavond geïntroduceerd tijdens een exclusieve launch party in Amsterdam, waarbij tal van prominente personen acte de présence geven. Tijdens dit feest vindt de eerste live-uitzending van 2GOTV plaats op Vodafone live! UMTS . Ter plekke zullen de aanwezigen kennismaken met de eerste 2GOTV-aflevering die wordt weergegeven op een mobiele telefoon.

/ / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 146,7 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.

Vodafone live! UMTS is de 'next step' op weg naar een multimediale toekomst. Met Vodafone live! UMTS is een hele nieuwe reeks diensten beschikbaar zoals videotelefonie, video-downloads van films (b.v. Bridget Jones 2), downloaden van muziekclips in cd-kwaliteit, nieuwe
3D-games en er is de mogelijkheid om 20 tv-zenders (b.v. CNN) op je mobieltje te bekijken. Met de recente introductie van een uitgebreide serie leuke en stijlvolle nieuwe telefoons en met eerdergenoemde nieuwe mogelijkheden opent Vodafone live! UMTS een volledig nieuwe wereld van communicatie en entertainment op je mobiele telefoon.

Over Media Republic

Media Republic bedenkt crossmedia concepten voor diverse mediabedrijven en adverteerders. Door een combinatie van verschillende media, zoals games, mobiele services, televisie en internet worden consumenten op een nieuwe manier benaderd. Media Republic realiseert haar projecten met een groep van meer dan 105 creatieve toptalenten, met technische know how en een uitgebreid business netwerk. Meer informatie is te vinden op www.mediarepublic.com.