Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 november 2004


Ermelo - politie pakt auto-inbreker


De politie heeft vannacht (18/11) rond 03.50 uur een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op heterdaad betrapt toen hij aan de De Wetstraat een kraak zette. Agenten kregen kort darvoor een melding van een getuige, dat hij in de buurt een man met een zaklantaarn in auto's zag schijnen. Meerdere agenten gingen op zoek en toen de politieauto de De Wetstraat inreed zagen zij in allerijl een koppie in een auto naar beneden duiken.
Toen de man zich betrapt zag trachtte hij nog te ontsnappen, maar liep regelrecht in de armen van twee agenten die lopend de wijk in waren gegaan. Bleek, dat hij bij z'n kraak al een autoradio, een zonnebril en enkele cd's had buitgemaakt. De man is ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in.


Vaassen - duo verdacht van winkeldiefstallen


De politie Epe heeft dinsdagmiddag (16/11) twee mannen uit Apeldoorn (38 en 33) aangehouden die ervan verdacht worden bij meerdere winkels in het centrum diefstallen te hebben gepleegd. De politie was geïnformeerd over hun gedrag en toen agenten de mannen controleerden bleken zij meerdere spullen bij zich te hebben die kennelijk gestolen waren. De mannen werden in verzekering gesteld en worden verhoord. Uit onderzoek bleek, dat diverse spullen inderdaad gestolen waren en de winkeliers zijn hierover geïnformeerd. De politie maakt proces-verbaal op.


Epe / Putten - rijden onder invloed


Agenten hebben vannacht (18/11) een 60-jarige man uit Epe aangehouden die bleek te hebben gedronken. Rond 02.30 uur zagen zij de man op de Schotweg rijden. Na hem te hebben laten stoppen roken zij een alcohollucht en moest de man op straat een blaastest ondergaan. Dit ging niet helemaal naar wens en op het politiebureau bij de ademanalyse ging het beter en bleek het promillage 1.0 promille. Met een rijverbod en een proces-verbaal heeft hij later die nacht het politiebureau verlaten.


Ook in Putten werd iemand betrapt op het rijden onder invloed. Dit vond al eerder op de dag plaats en wel om 15.40 uur. Bij een politiecontrole op de Klaas Bosstraat roken de agenten een alcohollucht bij de 45-jarige bestuurder uit Putten. Na de ademtest op straat, die voor hem negatief was. Blies de man op het politiebureau 0.6 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod is hij heengezonden.


Epe - meisje aangereden


Een 14-jarig meisje uit Epe is woensdagochtend (17/11) rond 08.50 uur licht gewond geraakt toen zij als fietsster op de Hoofdstraat werd aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Hoog Soeren. Deze laatste kwam vanaf de parkeerplaats Markt en zal het meisje te laat. Het meisje liep in ieder geval en pijnlijke enkel op maar hoefde niet naar het ziekenhuis.


Ermelo - inbraak in sportschool


Woensdagochtend (17/11) werd een inbraak ontdekt bij een sportschool aan de Kerkdennen. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen, waarna de inbrekers op zoek zijn gegaan naar geld. Een onbekend geldbedrag werd meegenomen en een kluisje. Hierin zat geen geld.


Ermelo - voetgangster gewond


Een 78-jarige voetgangster is woensdagochtend (17/11) omstreeks 11.40 uur op de Weegakker gewond geraakt toen zij werd aangereden door een 18-jarige bestuurder uit Rhenen. Deze bestuurde een bestelbusje, waarmee hij achteruit reed. Hij heeft de vrouw niet opgemerkt en haar vervolgens geraakt. Het slachtoffer liep onder meer een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van het ongeval.


Ermelo - apparatuur weg na inbraak


Woensdagmiddag (17/11) hebben onbekenden ingebroken bij een woning aan de Oranjelaan. Na het vernielen van een raam hebben zij de woning doorzocht. De bewoners missen in ieder geval stereoapparatuur.


Harderwijk - fietser aangereden


Een 15-jarige jongen uit Harderwijk is gisterenmiddag (17/11) rond 17.50 uur gewond geraakt toen hij op de Deventerweg werd aangereden door een 41-jarige automobiliste eveneens uit Harderwijk. De jongeman stak met z'n fiets de oversteekplaats in de richting van de Prins Mauritzlaan over. Kennelijk heeft de vrouw hem niet opgemerkt. Daarnaast wordt ook uitgezocht of de verlichting van de fiets wel brandde. De jongen is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.


Ermelo - met gestolen Espace betrapt


Twee jongens uit Ermelo (17 en 18) zijn gisterenavond laat door de politie aangehouden met in hun bezit een gestolen Renault Espace (zie berichten van gisteren). De politie kreeg rond 21.30 uur en melding, dat drie jongeren in de auto waren betrapt en het vermoeden bestond dat de auto gestolen was. Een 16-jarig meisje uit Harderwijk is in verband hiermee ook tijdelijk aangehouden geweest. De twee jongens zijn ingesloten en worden vandaag verhoord over de inbraak en de diefstal van de auto.


Nunspeet - aanrijdingen met letsel


Woensdagmiddag (17/11) vonden er binnen een half uur twee aanrijdingen met letsel plaats. De eerste even na 17.00 uur op het Prins Willemserf. Een 37-jarige bestuurder van een bestelbus wilde bij de kruising met het Prins Mauritzerf linksaf slaan en verleende geen voorrang aan een 17-jarige plaatsgenote op de fiets. Het meisje kwam te vallen en liep gering letsel op.


De tweede aanrijding vond om 17.25 uur plaats op de Laan/ F.A. Molijnlaan plaats. Ook hier ontstond de aanrijding door een afslaande auto, in dit geval bestuurd door een 56-jarige man uit Nunspeet. Hij zag zijn 19-jarige plaatsgenoot op de brommer over het hoofd. De jongen liep een pijnlijke hand op en zou de huisarts bezoeken.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --