Gemeente Eindhoven

Persbericht: 16 november 2004 no. 271

Oud Woensel, stad of dorp?

Dinsdag 16 november vond er een prikkelende avond plaats in Sancta Maria. Bewoners en mensen die in de wijk werken, bespraken de toekomst van de wijk Oud Woensel. Speerpunt was, kiezen we voor Oud Woensel, Ons dorp of Oud Woensel, stedelijk knooppunt?

De wijk Oud Woensel is door de gemeente Eindhoven aangewezen als wijkvernieuwingsgebied. Dit houdt in dat er op een intensieve wijze nagedacht wordt over de toekomst van de wijk. Op 12 juli 2004 was er de Startmanifestatie Integrale Wijkvernieuwing Oud Woensel. Met de genodigden werd gediscussieerd over de kansen en de identiteit van Oud Woensel. Veel bewoners, ondernemers en wijkwerkers hebben deze mogelijkheid aangegrepen waardoor er veel informatie boven tafel kwam.

Twee scenarios
De uitkomsten van de Startmanifestatie zijn verwerkt in een tweetal scenarios. Deze scenarios geven op totaal verschillende manieren weer hoe Oud Woensel zich zou kunnen ontwikkelen. Oud Woensel, Ons dorp of Oud Woensel, stedelijk knooppunt?
Deze uitersten zijn op 16 november gepresenteerd met als doel een discussie los te maken over de toekomst van Oud Woensel. Gedurende de avond bleek dat Oud Woensel zich niet zo snel laat typeren en dat elementen uit beide scenarios op de wijk van toepassing zijn. In overleg met de bewoners is daarom besloten om verder te gaan met een mix van elementen uit beide scenarios.

De resultaten van de bijeenkomst worden verwerkt in het Masterplan Oud Woensel. Met deze aanpak houden de gemeente Eindhoven en Domein rekening met de bewoners en gebruikers van Oud Woensel. Het Masterplan zal in 2005 gemaakt worden, samen met de bewoners.

© 2004 Gemeente Eindhoven